Activiteiten

Detailhandel

Detailhandel vertegenwoordigt 76,2% van de omzet van Colruyt Group en omvat alle winkels en webshops in eigen beheer. Dat zijn Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, Bio-Planet, Cru, Colruyt Prix Qualité (Frankrijk), Dreamland (België en Frankrijk), Dreambaby en Collishop. De participaties in ZEB en de webshop MyUnderwear24 maken ook deel uit van detailhandel. De omzet groeide dit boekjaar met 2,4% tot EUR 7.233 miljoen.

Groothandel en foodservice

De omzet van de groothandel- en foodservice-activiteiten steeg met 6,4% tot EUR 1.669 miljoen. Exclusief de 13de maand van de Franse foodservice-activiteiten steeg de omzet met 2,7%. Groothandel en foodservice zijn zo goed voor 17,6% van de totale omzet van Colruyt Group. Retail Partners Colruyt Group groepeert alle groothandelsactiviteiten in België. Dat zijn de winkels van Spar Retail, Alvo en Mini Market en die van de zelfstandige winkeliers. In Frankrijk levert Codifrance aan geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa en ook aan zelfstandige winkeliers. Foodservice omvat Solucious in België, Pro à Pro in Frankrijk en de exportactiviteit Colex.

In juli 2016 tekende Colruyt Group een akkoord met Metro Group voor de verkoop van Pro à Pro, om zo de verdere groei van Pro à Pro te verzekeren. De verkoop werd gefinaliseerd op 1 februari 2017

Overige activiteiten

De omzet van de overige activiteiten steeg met 8,1% tot EUR 591 miljoen en vertegenwoordigt 6,2% van de geconsolideerde omzet. Naast de DATS 24-tankstations in België bestaan de overige activiteiten uit print- & documentmanager Symeta, energieproducent en -leverancier Eoly en de participaties in offshore windparken voor de Belgische kust.

 

Corporate activiteiten

De corporate activiteiten zijn alle ondersteunende directies, afdelingen en diensten: Technics, Real Estate & Energy, Business Processes & Systems, Finance, People & Organization, Colruyt Group Academy, Corporate Marketing, Customer Communication & Experiences, In Contact en Collibri Foundation.

Volledige jaarverslag bekijken?

Dinsdag 14 november 2017 Download PDF

Dit hoofdstuk downloaden

Maandag 31 juli 2017 Download PDF