Woord van de Voorzitter

Samen bouwen aan een duurzamere toekomst

Colruyt Group is ook het voorbije boekjaar gestaag blijven groeien. En dat zowel op economisch, sociaal en ecologisch vlak.

De groepsomzet steeg met 3,4% tot bijna EUR 9,5 miljard en we boekten een nettowinst van EUR 383,2 miljoen. Deze cijfers zijn onder meer het resultaat van investeringen, voornamelijk in extra winkelruimte en in de renovatie van ons bestaande winkelpark. Daarnaast blijven we de kaart trekken van innovatie. Zo opende ons vleesverwerkend bedrijf een hoogtechnologische productiesite van 18.000 m² en lanceerden we een unieke applicatie voor voeding op maat.

Als retailer willen we ons onderscheiden door in verbinding te gaan. In ons streven om duurzaam te ondernemen, boeken we immers de mooiste resultaten via gezamenlijke projecten met partners. CITRUS is een mooi voorbeeld. Dat project wil met real-time verkeersinfo het vrachtvervoer optimaliseren en zo het aantal kilometers op de baan beperken. We blijven dan ook verder bouwen aan de doorgedreven samenwerking tussen verschillende afdelingen en winkelformules. Een samenwerking die we dit jaar bekroond hebben met de lancering van onze gemeenschappelijke klantenkaart Xtra, een mijlpaal in de geschiedenis van onze groep.

Ook op ecologisch vlak blijven we fors investeren. Om ook daar meer vooruitgang te boeken, bundelen we almaar meer de krachten met internationale partners. Samen met hen willen we het verschil helpen maken en zo veel mogelijk anderen inspireren om mee te bouwen aan een duurzamere toekomst. Voor ons is het een hele eer dat laatste nu te mogen doen als ambassadeur van de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. 

Ten slotte wil ik onze klanten hartelijk bedanken voor het vertrouwen, onze medewerkers voor hun inzet, en onze leveranciers en alle andere partners voor de vlotte samenwerking. 

 

Jef Colruyt
Voorzitter Raad van Bestuur Colruyt Group

Dit hoofdstuk downloaden

Dinsdag 14 november 2017 Download PDF

Volledige jaarverslag bekijken?

Dinsdag 14 november 2017 Download PDF