Activiteiten

Onze operationele activiteiten delen we onder in detailhandel, groothandel, foodservice, overige activiteiten en corporate activiteiten. Het merendeel van onze omzet genereren we in België, maar we hebben ook activiteiten in Frankrijk en Luxemburg, en ondersteunende diensten in India en Hongkong.

Detailhandel

De omzet van de detailhandelsactiviteit groeide dit boekjaar tot 7.781 miljoen euro. Detailhandel vertegenwoordigt 83 % van de omzet van Colruyt Group en omvat alle winkels en webshops in eigen beheer: Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, Bio-Planet, Cru, Colruyt Prix Qualité, Dreamland, Dreambaby en Collishop. Onze exportactiviteit Colex, de productieafdelingen van Colruyt Group Fine Food en de participaties in ZEB, Fiets!, Newpharma en MyUnderwear24 en maken ook deel uit van detailhandel.

 

Medewerker Collect&Go thuislevering

Groothandel en foodservice

De omzet van de groothandel- en foodservice-activiteiten steeg tot 952 miljoen euro. Groothandel en foodservice zijn goed voor 10 % van de totale omzet van Colruyt Group. Retail Partners Colruyt Group groepeert alle groothandelsactiviteiten in België. Dat zijn de leveringen aan winkels van Spar, Alvo, Mini Market en aan kleinere zelfstandige winkeliers. In Frankrijk levert Codifrance aan de geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa en aan andere zelfstandige winkeliers. Foodservice omvat de activiteiten van Solucious.

Medewerker Spar Colruyt Group

Overige activiteiten

De omzet van de overige activiteiten steeg tot 701 miljoen euro, goed voor 7 % van de totale omzet. Naast de DATS 24-tankstations in België bestaan de overige activiteiten uit print- en documentmanager Symeta, groene-energieproducent en -leverancier Eoly en de participaties in offshore windparken voor de Belgische kust.

Corporate activiteiten

De corporate activiteiten omvatten alle ondersteunende diensten: Technics, Real Estate & Energy, Business Processes & Systems, Finance, People & Organization, Colruyt Group Academy, Corporate Marketing, Customer Communication & Experiences en In Contact.

Waterstoftankstation DATS 24

Dit hoofdstuk downloaden

Maandag 29 juli 2019 Download PDF

Jaarverslag 2018/19

Maandag 29 juli 2019 Download PDF