Activiteiten

Detailhandel

De omzet van de detailhandelsactiviteit groeide dit boekjaar met 3,1 % tot 7.460 miljoen euro. Detailhandel vertegenwoordigt 82,6 % van de omzet van Colruyt Group en omvat alle winkels en webshops in eigen beheer: Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, Bio-Planet, Cru, Colruyt Prix Qualité, Dreamland, Dreambaby en Collishop. De participaties in de kledinggroep ZEB en in de webshops MyUnderwear24 en Newpharma maken ook deel uit van detailhandel. 

 

Colruyt Luxemburg

Groothandel en foodservice

De vergelijkbare omzet van de groothandel- en foodservice-activiteiten steeg met 1,6 % tot 927 miljoen euro. Groothandel en foodservice zijn zo goed voor 10,3 % van de totale omzet van Colruyt Group. Retail Partners Colruyt Group groepeert alle groothandelsactiviteiten in België. Dat zijn de winkels van Spar, Alvo en Mini Market en die van kleinere zelfstandige winkeliers. In Frankrijk levert Codifrance aan de geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa en aan zelfstandige winkeliers. Foodservice omvat de activiteiten van Solucious en de exportactiviteit Colex.

Solucious

Overige activiteiten

De omzet van de overige activiteiten steeg met 9,0 % tot 644 miljoen euro, goed voor 7,1 % van de totale omzet. Naast de DATS 24-tankstations in België bestaan de overige activiteiten uit print- en documentmanager Symeta, groene-energieproducent en -leverancier Eoly en de participaties in offshore windparken voor de Belgische kust.

 

Corporate activiteiten

De corporate activiteiten omvatten alle ondersteunende diensten: Technics, 
Real Estate & Energy, Business Processes & Systems, Finance, People & Organization, Colruyt Group Academy, Corporate Marketing, Customer Communication & Experiences en In Contact.

DATS 24

Dit hoofdstuk downloaden

Dinsdag 31 juli 2018 Download PDF

Volledige jaarverslag bekijken?

Dinsdag 31 juli 2018 Download PDF