Wie zijn we?

Colruyt Group, een familie van bedrijven

Op een halve eeuw tijd is Colruyt Group gegroeid van een familiebedrijf tot een familie van bedrijven met meer dan 29.000 medewerkers. Al die tijd lag onze grootste focus op retail. Ook vandaag realiseren we in die sector nog altijd meer dan driekwart van onze groepsomzet. Tegelijk hebben we onze activiteiten de afgelopen twintig jaar sterk gediversifieerd. Nu zijn we ook actief als groothandelaar, produceren we hernieuwbare energie en houden we participaties aan in kledingketens en offshore windparken.

Samen het verschil maken

Hoe verschillend ook, via elk nieuw initiatief willen we zinvolle meerwaarde bieden. Dat betekent zoeken naar duurzame oplossingen, in lijn met de tijdgeest, inspelend op nieuwe technologieën en op de veranderende behoeften van de consument. Daardoor zijn al onze activiteiten vandaag complementair en realiseren we steeds meer onze ambitie om met Colruyt Group relevante oplossingen te bieden voor elke levensfase van de klant.

1 missie en 9 waarden

Alle bedrijven van Colruyt Group hebben één gemeenschappelijke identiteit en cultuur, samengevat in onze missiezin: samen duurzaam meerwaarde creëren door waardengedreven vakmanschap in retail. Om die te realiseren, laten we ons elke dag opnieuw inspireren door negen groepswaarden: respect, eenvoud, dienstbaarheid, samenhorigheid, geloof, hoop, ruimte, moed en kracht. Onze waarden zorgen ervoor dat we in de hele groep dezelfde taal spreken.

Stap voor stap naar een duurzamere wereld

Duurzaam ondernemen zit ons in het bloed en loopt als een rode draad door al onze activiteiten. Vanuit een economische impuls willen we ook op maatschappelijk en ecologisch vlak een positieve dynamiek op gang brengen, met oog voor resultaat op de lange termijn. En met ambitie, want we willen een referentiepunt en inspiratiebron zijn voor duurzaam ondernemen in België. We zijn best fier op wat we over de jaren al bereikt hebben, al beseffen we dat het duurzaamheidsverhaal nooit af is. Vandaar ons engagement om ons te blijven inzetten en samen een zinvol verschil te maken, stap voor stap.

Dit hoofdstuk downloaden

Dinsdag 31 juli 2018 Download PDF

Volledige jaarverslag bekijken?

Dinsdag 31 juli 2018 Download PDF