Apporto

Geraak je niet tot in de winkel omdat je ziek bent of een ongeval gehad hebt? Heb je het lastig om zware boodschappen in huis te halen? Of kom je gewoon tijd te kort? Ook dan wil Colruyt Group een duurzame oplossing bieden.

Apporto is een sociaal platform dat het gemakkelijker maakt om boodschappen te doen voor anderen. De service brengt mensen die gaan winkelen bij Colruyt, OKay, Bio-Planet of Spar Colruyt Group in contact met mensen die hun boodschappen graag (thuis) bezorgd willen krijgen.

Apporto, het platform dat klanten bij elkaar brengt.

Afstemming van vraag en aanbod

Onder het motto “Graag gebracht, met plezier gekregen” stemt het boodschappenplatform Apporto vraag en aanbod van geregistreerde gebruikers op elkaar af. Enerzijds gaat het dus om mensen die, om welke reden ook, niet tot in de winkel geraken en hun boodschappen graag thuis, op het werk of waar dan ook geleverd krijgen. Anderzijds is Apporto handig voor iedereen die bereid is om te gaan winkelen voor anderen. De service is toegankelijk via een app voor smartphone, gratis te downloaden in de App Store en op Google Play.

Inzetten op meer verbinding tussen mensen

Het Apporto-platform is voor Colruyt Group een manier om ook op sociaal vlak duurzame meerwaarde te creëren. Apporto richt zich tot mensen die nu al hun boodschappen groeperen, en ook naar mensen die elkaar nog niet kennen.

Geen smartphone? Voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, heeft Apporto een telefonisch platform ontwikkeld. Eén van de toepassingen is de Samana Boodschappenlijn in Vlaanderen. Gebruikers geven hun boodschappenlijstje telefonisch door aan vrijwilligers.

In een tijd waarin vereenzaming toeneemt en mensen meer op zichzelf terug lijken te plooien, willen wij als retailer juist zorgen voor meer contacten tussen mensen.

Vragen?

Contactformulier

+32 (0)2 363 51 30

2018

Apporto, het platform dat klanten bij elkaar brengt.