Eoly Coöperatie

Via Eoly Coöperatie stelt Colruyt Group zijn toekomstige windturbineprojecten open voor directe participatie. Elke participant wordt medeaandeelhouder van windturbines van de coöperatie en profiteert ook mee van de opbrengst ervan.

Samen investeren in duurzame energie

Eoly Coöperatie is een nationale coöperatie, waardoor je als participant meteen medeaandeelhouder wordt van alle turbines, waar ze zich ook bevinden. Voor de ontwikkeling van zijn windprojecten werkt Eoly Coöperatie samen met Eoly, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group. Eoly neemt het volledige vergunningstraject op zich. Eenmaal een windpark operationeel is, investeert Eoly Coöperatie in haar eigen windturbine.


Eoly Coöperatie is sinds 1 april 2016 erkend door de Nationale Raad voor de Coöperatie. De NRC erkent coöperatieve vennootschappen die de fundamentele waarden en principes van het coöperatief ondernemen respecteren. Een erkenning is dus een soort van kwaliteitslabel.

 

Zo werkt Eoly Coöperatie

 

Eerste kapitaalsophaling van Eoly Coöperatie onmiddellijk een succes

Eoly Coöperatie lanceerde in februari 2017 een kapitaalsophaling voor zijn eerste windturbine in windpark Dassenveld te Halle. In amper 6 weken werd er 4 miljoen euro opgehaald dankzij de investering van 1.198 coöperanten. 40 % van dat bedrag – of 1,6 miljoen euro - werd lokaal opgehaald. De coöperanten van Eoly Coöperatie werken zo mee aan de verduurzaming van de energiemarkt en dragen bij om de klimaatverandering tegen te gaan.

De klimaatverandering is een uitdaging die we samen met de hele maatschappij willen aanpakken

Vragen?

Contactformulier

+32 (0)2 363 55 00

2016

1.193 coöperanten