4 consumententhema’s om te inspireren

 

Duurzaamheid zit in ons DNA. Al vanaf het prille begin ondernemen we op een duurzame manier. Vanuit onze positie in de keten willen we een positieve spiraal op gang brengen. Voor jou. Voor alle mensen. Voor de dieren. En voor het milieu. Elke dag een stapje verder. In nauwe samenwerking met onze leveranciers, producenten, onze bijna 30.000 medewerkers en met jou.

Duurzaam kiezen wordt makkelijker

Wat als je door jouw doordeweekse keuzes kan zorgen voor een goede gezondheid, voor een respectvolle samenleving, voor beter dierenwelzijn of een schoner milieu? Met vier iconen willen we je het makkelijker maken.

Meetbare impact

Alleen producten, diensten en initiatieven met duidelijke, sterke ambities en een aantoonbare impact op gezondheid, samenleving, dierenwelzijn of milieu krijgen een icoon. En dat geldt voor heel Colruyt Group. Van onze winkels tot onze energieleverancier. Omdat we geloven dat we samen pas echt een verschil kunnen maken.

Elke stap telt

Alles kan altijd beter. En nieuwe inzichten komen er iedere dag bij. Daarom telt elke kleine stap in de goeie richting. Zo gaan we samen vooruit. Stap voor stap.

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht ook inspanningen van bedrijven, van je winkel. Helemaal terecht. Dus wanneer we initiatieven nemen om onze producten gezonder te maken of alternatieven voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Alle verhalen over gezondheid

Samenleving

Bevordert een product, initiatief of dienst een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een product met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Alle verhalen over samenleving

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor o.a. producten en diensten waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden. Bovendien houden we de vinger aan de pols en bekijken we hoe we de omstandigheden stelselmatig nóg kunnen verbeteren.

Alle verhalen over dierenwelzijn

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke producten en diensten jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen. Zo wordt voor het milieu zorgen weer een stap makkelijker.

Alle verhalen over milieu

Heb je zelf nog tips of suggesties? Laat het gerust weten. Dan bekijken we samen welke initiatieven we nog kunnen nemen.

Hoe wij duurzaam ondernemen