We zetten onze schouders onder VN-duurzaamheidsagenda

We zijn bijzonder fier dat we als Colruyt Group de titel mogen dragen van ‘voice’ van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dat is een mooie waardering van onze jarenlange inspanning rond duurzaamheid. De 17 ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties lopen tot en met 2030 en moeten onder meer armoede uit de wereld helpen, ongelijkheid bestrijden en de klimaatverandering aanpakken.

Samen meer vooruitgang boeken

Dat er wereldwijd overeenstemming is over een gemeenschappelijke duurzaamheidsagenda is een goede zaak. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, van individuen over non-profitorganisaties tot bedrijven en overheden, komen we samen meer vooruit. En Colruyt Group levert zijn bijdrage aan het geheel. We koppelen de ambitieuze doelstellingen van de VN aan concrete uitdagingen binnen een Europese retailcontext en gaan gericht aan de slag, samen met onze partners.

 

Sustainable Development Goals

Inspiratie voor een duurzamere toekomst

Samen met 7 andere Belgische organisaties zullen we het brede publiek warm maken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Zo toetsen we voortaan al onze initiatieven af aan de mondiale agenda en we communiceren dat ook duidelijk, zowel op deze website als naar onze medewerkers en klanten. Op die manier hopen we mensen en organisaties te inspireren om actief mee te werken aan een duurzamere toekomst.

SDG’s in de praktijk: het duurzaamheidsverslag

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn het ideale vertrekpunt om verslag uit te brengen over de maatschappelijke thema’s waar wij als groep impact op hebben. In ons duurzaamheidsverslag vormen 7 van de 17 SDG’s een leidraad doorheen wat we allemaal gerealiseerd hebben en hoe we elke dag duurzame meerwaarde creëren voor onze klanten, medewerkers, investeerders … Het verslag geeft een goed beeld van waar we nu staan, want duurzaam ondernemen is nooit af. We blijven altijd maar bijleren. 

Bekijk het nu

17 universele doelstellingen

De duurzame ontwikkelingsagenda van de VN telt 17 doelstellingen die door alle landen zijn erkend. Ze zijn gebundeld rond de vijf P’s: people, planet, prosperity, peace en participation.

                               

Ook jouw verhaal telt

Ook jij kan helpen om de Sustainable Development Goals nog meer in de schijnwerpers te zetten. Hoe? Koppel hier jouw kleine of grote realisatie, plan of project aan één of meerdere SDG’s.