Colruyt Group helpt klant op weg naar voeding op maat

Colruyt Group gaat consumenten nog meer helpen om bewustere voedingskeuzes te maken en vlot de producten te vinden die ze willen of nodig hebben voor hun gezondheid. De groep lanceert daartoe de app SmartWithFood, waarmee klanten productbarcodes kunnen scannen van huismerken én nationale merken. De app toont in een oogopslag of het gescande product matcht met één of meer persoonlijke voedingsprofielen en stelt ook alternatieven voor. Hij herkent nagenoeg alle producten in de winkels van Colruyt, Bio-Planet, OKay en ook het Colruyt Group-assortiment bij de aangesloten Spar-winkels. Consumenten kunnen er ook thuis mee aan de slag.

Match van persoonlijke voorkeur met winkelaanbod
 
De app SmartWithFood is een praktische lifestyle-assistent die werkt op zowel Androidtoestellen als op iPhone. De gebruiker vult eenmalig zijn voedingsprofiel in, en eventueel ook de profielen van zijn gezinsleden, vrienden of eender wie mee aan tafel schuift. Hij duidt aan of de app rekening moet houden met intoleranties, of met een vegetarische, veganistische of alcoholvrije levensstijl.

 

Daarnaast kan hij nog meer dan 200 ingrediëntenvoorkeuren of –vereisten aangeven.

Na het scannen van de barcode toont de app meteen of het product past bij de ingegeven profielen. Hij geeft ook info over de voedingswaarden van het product en het equivalent aan lichaamsbeweging (fietsen, joggen …) van de portie. De gebruiker kan bovendien passende alternatieve producten opvragen. De app SmartWithFood stelt dan alle alternatieve oplossingen in de verschillende voedingswinkels van Colruyt Group voor.  

 

Pionier in digitale voedingsinformatie op maat
 
Colruyt Group focust met SmartWithFood in eerste instantie op een aantal voedingsprofielen die hoge nood hebben aan betrouwbare voedingsinformatie. De app kan het leven vergemakkelijken van bijvoorbeeld mensen met een intolerantie voor gluten of lactose. Maar de app is ook een handige tool voor wie vegetarisch wil eten of voor al wie snelle en correcte informatie wil over ingrediënten en voedingswaarden.

“We nemen hier een rol van pionier op”, zegt Business Unit Manager Ignace De Nollin.

“Ook al zal de digitale productinformatie bij aanvang niet altijd volledig zijn of 100 % overeenstemmen met de info op de verpakking, op dit moment is de app al een heel betrouwbare tool. We zijn overuigd van zijn meerwaarde voor de doelgroep. Datakwaliteit verbeteren is een continu proces waarbij we ambiëren om de solide basis die er nu is, samen met onze leveranciers verder te verfijnen”.

Op termijn zullen consumenten hun profiel ook verder kunnen verrijken met persoonlijke voorkeuren, zoals minder verzadigde vetten, een Mediterraan of suikerarm dieet. SmartWithFood wil zo de voorloper zijn in het digitaal ter beschikking stellen van gepersonaliseerde voedingsinformatie.

 

Gemak, eenvoud en transparantie
 
Colruyt Group wil een reële meerwaarde bieden en houdt daarom rekening met de heel diverse noden, verwachtingen en beweegredenen van de hedendaagse consument. Ignace De Nollin: “Enerzijds leven we in drukke tijden met een overaanbod aan informatie. De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Anderzijds zijn er steeds meer mensen die bewust willen of moeten eten, uit noodzaak of uit overtuiging, voor hun eigen welzijn of voor een betere wereld. Daarom willen we consumenten nog vlotter toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie. Bovendien maken we het nu gemakkelijker dan ooit om precies die keuzes te maken die passen in hun individuele voedingspatroon. Met deze dienstbaarheid naar de consumenten vullen we als retailer onze maatschappelijke rol verder in.”

www.smartwithfood.com

Download de app gratis via Google Play en de App Store.

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier