Kinderen baas in de keuken in het nieuwste kookboek van Colruyt

In het nieuwe kookboek van Colruyt zwaaien kinderen de plak in de keuken. Daarom staan in ‘Koken is kinderspel’ alleen recepten voor kleine chef-koks. Het kookboek daagt kinderen tussen 6 en 10 jaar uit om gevarieerde en volwaardige gerechten op tafel te zetten. Af en toe mogen ze taakjes uitdelen aan een meer ervaren hulpkok, maar het merendeel kunnen ze zelf. Op die manier wil Colruyt kinderen enthousiast maken om te koken en ze bewust leren omgaan met voeding.

Suggestie van de klant

Niet alleen Colruyt vond dat het tijd was voor een kookboek dat kinderen aan het koken zet. Hélène Thonnart van het kookteam van Colruyt legt uit: “Ouders en grootouders vroegen ons regelmatig naar zo’n kookboek. Eentje waarmee ze samen met hun kinderen en kleinkinderen aan de slag konden in de keuken. Want koken is voor veel klanten een familie-ervaring, iets wat ze graag willen delen met de volgende generatie.”

Groentevreters gezocht

Een kookboek voor kinderen vraagt wel om een iets andere aanpak. “We willen kinderen echt enthousiast maken om te leren koken”, vertelt Hélène. “Daarom stellen we koken voor als een avontuur, een spel met allerlei boeiende uitdagingen. ”Koken is kinderspel is opgebouwd in 5 hoofdstukken met telkens een andere kookopdracht. Hélène: “In het deel ‘Word een echte groentevreter’ dagen we kinderen uit om te tonen dat ze wel groenten lusten. Dat lukt misschien iets makkelijker met recepten als pita voor coole kikkers of bommetjes met superzaad.” Daarnaast begeleidt een robotfiguurtje de kinderen spelenderwijs door het kookboek. Robocook speelt ook de hoofdrol in 10 kookfilmpjes, te zien op colruyt.be/kids.

Ook getest door kinderen

Een leuk figuurtje en speelse titels spreken kinderen al meer aan, maar Colruyt wil dat kinderen ook echt met het kookboek aan de slag kunnen gaan. Daarom zijn alle recepten op maat van kinderen geschreven. “Ze zijn stap voor stap uitgewerkt in woord én beeld”, vertelt Hélène. “We gebruiken zeker geen moeilijke keukenbegrippen en we duiden ook altijd aan wanneer ze het best hulp vragen.”

Een eerste versie van het kookboek werd uitgetest door een groep kinderen van 6 tot 10 jaar tijdens twee kookworkshops van Colruyt Group Academy. “Onze proefpersonen en hun ouders reageerden alvast heel enthousiast”, zegt Hélène. “Zo enthousiast dat we ‘Koken is kinderspel’ als workshop opnemen in het programma van de Academy, in het voorjaar van 2017.”

Van keuken tot klas

Het kookboek ‘Koken is kinderspel’ sluit aan bij de andere initiatieven die Colruyt neemt om kinderen bewust te betrekken bij koken en voeding in het algemeen. Via Cooking Class bijvoorbeeld biedt Colruyt scholen een gebruiksklaar lesprogramma aan over evenwichtige voeding en koken op school.

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier