Vier nieuwe wandelroutes van Colruyt Group officieel ingehuldigd

Halle, 29 april 2019 – Vandaag heeft Colruyt Group vier nieuwe wandelpaden ingehuldigd, samen met Stad Halle en Sport Vlaanderen. De wandelroutes liggen om en rond de Wilgenveld-site (Dassenveld, Elbeek, Hellebroek en Wilgenveld) en werden uitgestippeld om de biodiversiteit van de landschappen te benadrukken. Ze kunnen door zowel de medewerkers van Colruyt Group als de buurtbewoners gebruikt worden. Voor Colruyt Group past dit perfect in de doelstelling om medewerkers de mogelijkheid te geven om meer te bewegen op het werk. Colruyt Group maakte van de gelegenheid gebruik om ook de nieuwe fietsweg die naast de Beertsestraat loopt, in te huldigen. De fietsweg vormt een handige verbinding door de natuur en is bovendien een veilig en aangenaam alternatief tijdens het spitsuur.

Vier routes voor wandelaars, lopers en natuurliefhebbers

Colruyt Group werkte intensief samen met Stad Halle en Sport Vlaanderen om vier wandel- en looproutes uit te stippelen. De nieuwe wandelroutes werden vandaag officieel ingehuldigd door Isabelle Bosmans, afdelingshoofd Welzijn bij Colruyt Group, samen met burgemeester Marc Snoeck van Halle en Kaat Van Cauwenbergh, teamverantwoordelijke van “Sport op het werk” bij Sport Vlaanderen.

De routes liggen rond de site van Wilgenveld (Edingensesteenweg 196) en andere sites van Colruyt Group (Dassenveld, Elbeek en Hellebroek). Langs die wegen kunnen natuurliefhebbers genieten van een bonte collectie flora en fauna. Ze kunnen kennis maken met bio-diverse landschappen, de wandeltuin van Colruyt Group, het coöperantenpark voor kwetsbare biotopen, de zelfpluktuin, het waterbekken en het windpark van Eoly. Langs de routes zijn informatiebordjes geplaatst die meer achtergrond geven bij wat er te zien is, en de officiële signalisatie van Sport Vlaanderen duidt de wandelrichting aan.

Voor het welzijn van de medewerkers

De nieuwe wandelroutes passen voor Colruyt Group in het streven naar een beter persoonlijk welzijn van zijn medewerkers. Het bedrijf wil hen de kans geven om een (meer) gezonde levensstijl aan te nemen en meer te bewegen op het werk, en zo ook bij te dragen tot een gezondere werk-privébalans voor de medewerkers. In dit opzet zijn de wandelroutes een belangrijke schakel. Bovendien heeft Colruyt Group een start-to-run en een start-to-walk voor de medewerkers opgestart die gebruik maken van de nieuwe routes. Beide programma’s worden begeleid door de kinepraktijk van Peter Laus uit Halle.

De groep neemt daarnaast al andere initiatieven waardoor medewerkers ook op het werk kunnen ontspannen. In de kantoorgebouwen zijn stilteruimtes ingericht. Er worden sessies georganiseerd voor onder andere yoga en mindfulness. Daarnaast organiseert Colruyt Group ook rookstopcampagnes, sensibilisering rond gezonde voeding, psychosociale preventie en gratis griepvaccinaties. Er lopen ook talrijke proefprojecten waarbij medewerkers de mogelijkheid krijgen om het langdurig zitten te doorbreken en meer te bewegen tijdens het werk, onder andere via het gebruik van zit-statafels.

Nieuwe fietsweg parallel met Beertsestraat

Colruyt Group maakte van de voorstelling van de vier routes gebruik om ook de nieuwe fietsweg in te huldigen. Fietsers en voetgangers kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe fietsweg tussen de Pachtersweg, de Elbeek-site en de Wilgenveld-site van Colruyt Group. Die weg vormt een handige verbinding en is bovendien een veilig alternatief voor de Beertsestraat. Tijdens de spits kan dit een drukke straat zijn. Met de nieuwe fietsweg wil Colruyt Group de verkeersveiligheid verhogen en een aanzet voor een alternatieve fietsroute richting Pajottenland geven.

Op diezelfde plaats was al een werfweg aangelegd voor de opbouw van onze windmolens. Die werfweg uitbreiden tot een fietsweg was dus een logische volgende stap. Ook de Stad Halle had hier interesse in en ondersteunde het initiatief. Fietsers en voetgangers kunnen nu dus op een veilige manier van A naar B.

###

 

Contact

Hanne Poppe, persverantwoordelijke Colruyt Group, 0473 92 45 10
hanne.poppe@colruytgroup.com

 

Over Colruyt Group

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met zowat 550 eigen winkels en meer dan 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, CocciMarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België (Solucious). De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en document managementoplossingen (Symeta) en productie van groene energie. De groep telt meer dan 29.300 medewerkers en realiseerde in 2017/18 een omzet van EUR 9,0 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.

Volg Colruyt Group

Boilerplate Colruyt Group

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met zowat 570 eigen winkels en 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België (Solucious). De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en document management oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 29.900 medewerkers en realiseerde in 2018/19 een omzet van EUR 9,4 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.

Mediamateriaal

Naar mediamateriaal

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier