OKay opent gloednieuwe buurtsupermarkt in De Panne

Op woensdag 28 maart opent OKay zijn 129ste winkel, in De Panne. In de praktische buurtsupermarkt vinden klanten alles om snel, goedkoop en makkelijk hun dagelijkse boodschappen te doen. De winkel is 616 m² groot, stelt 14 mensen tewerk en is met duurzame technieken en materialen gebouwd. OKay nodigt de buurtbewoners graag uit op de receptie op dinsdag 27 maart van 18 tot 20 u. voor een hapje, een drankje en een rondleiding.

Openingsreceptie
Vanaf woensdag 28 maart verwelkomen store manager Kim Casier en haar team hun klanten in de nieuwe OKay in De Panne. De avond ervoor, op dinsdag 27 maart, wordt de winkel officieel ingehuldigd tijdens een receptie van 18 tot 20 u. Alle buurtbewoners en toekomstige klanten zijn van harte welkom. OKay De Panne is gelegen in de Kerkstraat  28, een zijstraat van de Kustbaan, in het centrum van De Panne en maar een tiental minuten wandelen van de dijk. Wie van de E40 komt en de afslag De Panne neemt, rijdt langs Plopsaland en is 5 min. later al in OKay De Panne. De inwoners van De Panne konden tot nog toe terecht in de OKay-winkel van Lombardsijde, de Spar-winkel in Koksijde of in Colruyt Koksijde of Veurne.

Open op zondag 
Tijdens het hoogseizoen is de OKay-winkel ook open op zondagvoormiddag. "Vanaf de eerste zondag van de paasvakantie tot en met de laatste zondag van september zijn we open", vertelt Store manager Kim Casier. "Zo staan we niet alleen klaar voor de toeristen die drank, fruit en koffiekoeken komen halen voor een dagje op het strand. Maar ook voor de vaste klanten die bijvoorbeeld op zondagmorgen uitgebreid willen ontbijten." Ook op de wettelijke feestdagen 21 juli en 15 augustus is OKay De Panne open.

Fris en modern ingericht
OKay De Panne behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en heeft een frisse, moderne inrichting. In de freshmart zorgen de brede gangen en de grote glazen wanden voor een aangename winkelervaring. Het uitgebreide aanbod vers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht. Elke dag wordt er vers brood geleverd en de medewerkers bakken zelf kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af in de bakoven. Het aanbod verse producten is een van OKay's troeven: dagvers fruit en groenten, zuivelproducten, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. OKay biedt een gevarieerde mix van nationale merken, het eigen merk Boni Selection en discountmerk Everyday. De buurtsupermarkt is eveneens voorzien van een handige 'Easy Cooking'-toog. Hierin liggen alle ingrediënten om heerlijke seizoensgerechten mee te maken. Klanten die snel een maaltijd zoeken, hoeven dus niet meer de hele winkel te doorkruisen.

Milieu-impact zo laag mogelijk
"OKay hecht veel belang aan energiezuinig bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarom werken we sinds 2015 in de winkels van de tweede generatie zoveel mogelijk met duurzame technieken en materialen", zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur bij OKay. De ledverlichting in de winkels zorgt bijvoorbeeld voor 30 % minder energieverbruik en regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten. Het gebouw is ook extra goed geïsoleerd en het ventilatiesysteem recupereert 75 % van de warmte uit de lucht. Dankzij de koelinstallatie op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelgassen, daalde de CO²-uitstoot van de koeling met 90 %.

Fotomateriaal nodig voor uw artikel? Download het hier.

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier