Spar Glabbeek heropent de deuren in nieuwbouw

Op donderdag 31 mei opent de nieuwe Spar Glabbeek de deuren. De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten van Retail Partners Colruyt Group. Op woensdag 30 mei tussen 18 en 21 uur organiseren de ondernemers een grote openingsreceptie. Alle buurtbewoners zijn welkom voor live muziek, een drankje en een hapje van de Spar-frietmobiel.

Nieuwe stijl

Spar Glabbeek opende in november 1991 in de voormalige fruitveiling Demerland. “Het gebouw is vlak na de oorlog gebouwd en nu helemaal versleten,” zegt onderneemster Laura Troonen. Samen met haar echtgenoot en mede-ondernemer Tom Wens heeft Laura besloten een nieuwe Spar-winkel te bouwen tegenover de oude. “Nu hebben we een gloednieuwe Spar-winkel die voldoet aan alle moderne verwachtingen.” Ook de stijl is vernieuwd. Deze winkel voldoet aan alle kenmerken van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

De winkeloppervlakte is 200 m² groter dan vroeger. Daardoor kon de versafdeling verruimd worden. De broodafdeling is vooraan geplaatst zodat de Glabbekenaren ’s ochtends sneller een vers brood kunnen kopen. Ook verse vis krijgt hier een belangrijke plaats. Laura: “We hebben de assortimenten uitgebreid en blijven vooral inzetten op vers.” Er is extra aandacht voor een vegetarisch en lactosevrij aanbod. “Daar is veel vraag naar,” weet Laura.

In volle ontwikkeling

Door de bouwwerken is Spar Glabbeek een voortrekker in de transformatie van de gemeente. Want deze buurtsupermarkt ligt pal in het nieuwe dorpscentrum. Het gemeentebestuur wil rond de winkel een heus commercieel centrum ontwikkelen. De oude winkel zal plaats maken voor nieuwe handelspanden en appartementen. Vlakbij komt ook een sociale woonwijk. De ondergrondse parking biedt samen met de bovengrondse plaats aan 75 auto’s. Fietsers kunnen zowel bovengronds als ondergronds parkeren.

Samenhorigheidsgevoel

De lokale betrokkenheid is belangrijk voor de ondernemers. “In dit kleine dorp hangt iedereen aan elkaar. Er is een sterk samenhorigheidsgevoel. Ook in onze winkel heerst een warme sfeer. Glabbekenaren en inwoners van de naburige gemeenten voelen zich hier welkom,” zeggen Tom en Laura. Door de centrale locatie van de Spar-winkel zijn ze verweven met het sociale leven in het dorp. “Ondanks de moeilijke bereikbaarheid tijdens de bouwwerken bleven de buurtbewoners trouw hun boodschappen doen bij ons.” Om hen te bedanken organiseren Tom en Laura op 30 mei een openingsreceptie met live muziek en de Spar-frietmobiel.

Een leven lang in retail

Laura spreekt gedreven over de nieuwe Spar-winkel. Want handel zit in haar DNA. Als kind bracht ze al haar tijd door in de kruidenierswinkel van haar moeder. “Mijn mama was een onderneemster met een droom: haar dochter op weg zetten voor een mooie carrière in retail. Sindsdien hebben we een heel parcours afgelegd. Op 31 mei mag ik een moderne buurtsupermarkt van de nieuwe generatie openen. De droom van mijn mama is uitgekomen.” Een moderne Spar-winkel openen in het hart van een gemeente in volle ontwikkeling, dat is inderdaad een droomkans voor Tom en Laura.


Praktische info:

Spar Glabbeek
Grotestraat 15
3380 Glabbeek

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier