Colruyt Nivelles heropent als winkel van de nieuwe generatie in aanwezigheid van Minister Valérie De Bue

Op woensdag 12 december gaat de Colruyt-winkel in Nivelles opnieuw open na enkele maanden van verbouwingswerken. De winkel werd vergroot en omgebouwd tot een Colruyt-winkel van de nieuwe generatie, met laag energieverbruik. De beenhouwerij werd volledig vernieuwd, de versmarkt uitgebreid, het Collect&Go-afhaalpunt vergroot en de parking voorzien van 40 extra plaatsen.

Efficiënter boodschappen doen

“De winkel is helemaal opnieuw ingericht, met onder meer een ruimere versmarkt en grotere parking”, zegt gerant Benoit Limbourg. “Zo kunnen de klanten nog efficiënter en aangenamer boodschappen doen. Bij de werken hebben we altijd oog gehad voor eenvoud en laagste kosten, wat de klanten van Colruyt verwachten.”
 

Collect&Go doet de boodschappen voor de klanten

Het Collect&Go-afhaalpunt bevindt zich op het dak van de winkel. Om nog meer klanten te kunnen bedienen, werd de oppervlakte verdubbeld. Benoit Limbourg: “Collect&Go is een handige dienst van Colruyt Group waarbij de medewerkers de boodschappen doen voor de klanten. Die reserveren hun boodschappenlijstje online of via de app. De producten staan dan klaar in het afhaalpunt tegen de dag en het uur van hun keuze.”
 

Beenhouwerij met open atelier

Voor vers kwaliteitsvlees kunnen klanten terecht in een gloednieuwe beenhouwerij met zelfbediening. Daar hebben ze en beter overzicht op het assortiment vlees, charcuterie en salades. Chef-beenhouwer Sébastien Decubber: “De klanten zien de beenhouwers aan het werk in een open atelier en kunnen hen dus makkelijk aanspreken bij vragen of een speciale bestelling.”
 

Winkel met laag energieverbruik

Bij de renovatie van de winkel besteedde Colruyt veel aandacht aan isolatie, ventilatie, verlichting, koeling en verwarming. Benoit Limbourg: “We koelen bijvoorbeeld met propaan, een natuurlijk gas waarmee we onze CO2-uitstoot met 90 % kunnen verminderen. We recupereren ook de warmte van de koelinstallatie. Dit project past in een groter renovatieplan: tegen 2029 moeten alle winkels van Colruyt Group lage-energiewinkels zijn. De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4 % verminderen.”
 

Speciale opendeuravond in aanwezigheid van minister De Bue

Vanaf woensdag 12 december staan gerant Benoit Limbourg, chef-beenhouwer Sébastien Decubber en hun 42 medewerkers klaar om de klanten opnieuw te verwelkomen in de vernieuwde Colruyt Nivelles.
De avond voordien, op dinsdag 11 december van 17 tot 20 u., kan iedereen de vernieuwingen al in primeur komen bekijken”, zegt de gerant. “Tijdens deze speciale opendeuravond, in aanwezigheid van minister Valérie De Bue, serveren we de klanten graag een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom!”


Meer info? Een gesprek met de gerant? Of foto’s van de nieuwe winkel of het Collect&Go-afhaalpunt?
Neem gerust contact op met:

  • Johann Denis (regiomanager) op 02 345 2345
  • Yana Morren (persverantwoordelijke Colruyt) op 0473 92 45 10

Praktische info:
 
Colruyt Nivelles
Chaussée de Bruxelles 170
1400 Nivelles

Openingsuren:

ma - za:   8.30 - 20 u.
vr: 8.30 - 21 u.


Opendeuravond:
dinsdag 11 december van 17 tot 20 u.

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier