Colruyt Group schort samenwerking met groep Verbist op en bevestigt dat vlees in de rekken veilig is

Colruyt Group heeft beslist om de samenwerking met de voltallige groep Verbist op te schorten omwille van ethische redenen. Dit houdt in dat we geen nieuwe bestellingen meer plaatsen bij de verschillende slachthuizen van groep Verbist.

Wij beseffen dat deze beslissing een grote impact heeft. We gaan er ons maximaal op organiseren om ervoor te zorgen dat onze klanten steeds een voldoende ruim assortiment rundvlees kunnen terugvinden in onze winkels. We kunnen dit realiseren omwille van de lopende samenwerkingen met andere leveranciers en omwille van ons eigen vleesverwerkend bedrijf. We zijn ons ook bewust van de impact op de veetelers en bekijken hoe we samen met andere stakeholders naar oplossingen kunnen zoeken. Gebeurtenissen zoals deze schaden onze reputatie, en die van de hele keten. We overwegen daarom verdere juridische stappen te nemen.
 

Daarnaast willen we vooral onze klanten geruststellen. Vandaag ligt er geen enkel product meer in onze rekken dat via de versnijzaal of diepvrieszaal van VEVIBA in Bastenaken is gepasseerd. Wij lieten gisteren al alle producten, een tiental rundsbereidingen, uit de rekken van de betrokken Colruyt-, OKay- en Bio-Planet-winkels halen. Spar Colruyt Group is geen afnemer van groep Verbist en is dus niet betrokken.
 

De rundsbereidingen die vandaag in onze rekken liggen zijn afkomstig van andere leveranciers en vormen geen enkel risico voor de gezondheid. Alleen de karkassen die we vandaag nog hebben van de slachtvloer van VEVIBA – deze slachtvloer kwam overigens niet in opspraak - zullen we nog verwerken. Omdat we bijkomende controles op die karkassen laten uitvoeren én die karkassen volledig zelf verwerken in ons eigen vleesverwerkende bedrijf, kunnen we garanderen dat deze 100 % veilig zijn.

 

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier