Colruyt Group lanceert nieuwe tweedehandsformule NewStory

Met NewStory zet Colruyt Group een nieuwe stap op de tweedehandsmarkt. Het pas gelanceerde internetplatform NewStory is gegroeid uit de vroegere webshop Dreambaby Tweedehands en garandeert de klant dezelfde service maar nu op een ruimer assortiment. Naast typische investeringsartikelen voor baby's zoals autostoelen, zal NewStory onder meer ook fietsen en groter speelgoed aanbieden. Zo speelt het platform verder in op de maatschappelijke trend om tweedehands spullen te hergebruiken.

 

Nu ook tweedehands speelgoed en fietsen
NewStory is het vervolg op de bestaande webshop Dreambaby Tweedehands, die medio 2016 werd opgestart. Het tweedehandsplatform bestaat uit een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten in Lochristi en Wilrijk, die een nieuw kleedje aangemeten kregen. "Een andere naam was nodig omdat we ons aanbod uitbreiden, op vraag van onze klanten", zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf. Het tweedehandsplatform zal nu ook kinderfietsen, loopfietsen en driewielers in huis hebben, naast groter speelgoed voor baby's, peuters en kleuters, zoals loopwagentjes, schommelpaardjes, activiteitentafels, werkbanken, keukentjes, ... Dat komt bovenop het aanbod typische investeringsartikelen voor baby's zoals wandelwagens, autostoelen, relaxen enz.

 

80 procent verkocht
NewStory is ervan overtuigd dat de nieuwe formule zal aanslaan. Vorig jaar wisselden er via Dreambaby Tweedehands al zowat drieduizend artikelen van eigenaar, of 80 procent van het aanbod in de webshop. NewStory denkt gelijkaardige resultaten te behalen met een uitgebreider assortiment. "Het zijn immers allemaal artikelen die vaak een grote investering vragen en maar kort gebruikt worden. Dan is het voor jonge ouders mooi meegenomen als ze er nog iets voor kunnen krijgen", zegt Laurens De Wolf. "We geloven dus sterk in ons tweedehandsplatform als relevante oplossing, passend in de huidige maatschappelijke trends rond hergebruik en de deeleconomie. Het is ook onze ambitie om het model op termijn verder uit te breiden, zowel in assortimenten als in het aantal afhaalpunten. Onze nieuwe naam NewStory zal ons trouwens toelaten om sneller te groeien."

 

Snel en betrouwbaar peer-to-peer platform
Onder het motto 'Eersteklas Tweedehands' biedt NewStory klanten een snel, betrouwbaar en comfortabel alternatief voor de bestaande tweedehandsplatformen. "Het is een zogenaamd peer-to-peer model dat kopers en verkopers samenbrengt. We maken het hele proces ook een stuk gemakkelijker en zorgen voor service en vertrouwen", zegt Laurens De Wolf.

Het werkt eenvoudig: wie een artikel wil verkopen biedt het aan in een inzamel- en afhaalpunt, waar medewerkers het checken op zichtbare gebreken en netheid. Als het artikel voldoet aan de vereisten, biedt NewStory het twee maanden online te koop aan en maakt afspraken met geïnteresseerde kopers. Wordt het artikel verkocht, dan krijgt de verkoper 75 % van verkoopprijs in een Colruyt Group-aankoopcheque. De koper van zijn kant kan artikelen online reserveren en ze in het afhaalpunt rustig bekijken zonder aankoopverplichting.

 

Voor meer info:

Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
Tel.: +32 (0)473 92 45 10 of +32 (0)2 363 55 45
E-mail: press@colruytgroup.com

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier