OKay Lennik heropent de deuren na energiezuinige verbouwing

Op vrijdag 20 september opent OKay Lennik opnieuw de deuren na grondige verbouwingswerken. De winkel werd vergroot en opgefrist volgens de stijl van de tweede generatie OKay-buurtsupermarkten. Dat betekent onder meer een nieuwe broodhoek, nieuwe diepvriezers en nieuwe kassa’s. Dankzij de verbouwing heeft OKay Lennik ook een lagere milieu-impact én biedt het extra services voor zijn klanten, zoals het Collect&Go-afhaalpunt en de elektrische laadpaal van DATS 24. Op donderdag 19 september zijn alle buurtbewoners welkom om al eens een kijkje te komen nemen tijdens de openingsreceptie van 18 tot 20 u.

Extra services voor de klant

Klanten kunnen bij OKay Lennik terecht voor meer dan enkel hun boodschappen. “De grootste nieuwigheid is het Collect&Go-afhaalpunt in de winkel,” vertelt store manager Gerty Debremaeker. “Klanten kunnen er de producten uit het assortiment van Colruyt ophalen die ze via Collect&Go reserveren.” Natuurlijk blijft er in Lennik ook een afhaalpunt voor ColliShop-artikelen. En dankzij de Bringme Box kunnen klanten moeiteloos pakketjes van webshops laten bezorgen en zelf ophalen, verzenden en retourneren. Brandstofspecialist DATS 24 heeft als extra service ook een elektrische laadpaal geïnstalleerd op de parking.

Fris en modern ingericht

OKay Lennik behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en kreeg een frisse, moderne inrichting. In de freshmart zorgen de brede gangen en de grote glazen wanden voor een aangename winkelervaring. Het uitgebreide aanbod vers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht. “Elke dag wordt er vers brood geleverd en bakken mijn medewerkers zelf kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af voor in de vernieuwde broodhoek,” voegt Gerty toe. Vers is een van OKay’s troeven: dagvers fruit en groenten, zuivelproducten, vlees, charcuterie, vis en een ruime keuze kant-en-klare maaltijden. In de handige ‘Easy Cooking’-toog vinden klanten recepten en de bijhorende ingrediënten om lekkere seizoensgerechten te maken.

Duurzaam bouwen

OKay Lennik is verbouwd met veel oog voor duurzaamheid op vlak van isolatie, ventilatie, verlichting, verkoeling en verwarming. “We hebben goed nagedacht hoe we onze winkel zo duurzaam mogelijk konden maken,” legt Gerty uit. “Bij elke stap in het bouwproces kozen we voor de duurzaamste oplossing. De koelinstallatie werkt nu bijvoorbeeld op propaangas. Zo stoot onze koeling zowat 90 % minder broeikasgassen uit dan een klassieke installatie.” Dat is niet de enige verbetering. Ledlampen betekenen 30 % minder energieverbruik voor de verlichting. Daarnaast is het gebouw extra goed geïsoleerd en recupereert het ventilatiesysteem 75 % van de warmte uit de lucht. De vetplanten, mossen en grassen op het groendak vormen een buffer tegen de hitte op warme zomerdagen. “Helemaal nieuw is ook de unieke gevelafwerking met StoColor Photosan. Die speciale verf vermindert de vorming van fijnstof, stikstofoxiden en ozon.”
 

Volg OKay

Boilerplate OKay

Over OKay

OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 130 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.200 medewerkers.

Mediamateriaal

Naar mediamateriaal

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier