OKay opent in Hotton zijn eerste winkel in de provincie Luxemburg

Op vrijdag 6 december opent OKay in Hotton zijn 134ste winkel en de 26ste in Wallonië. In deze buurtsupermarkt van Colruyt Group vinden de klanten alles wat ze nodig hebben om hun dagelijkse boodschappen te doen op een snelle, goedkope en makkelijke manier. Met de beste prijzen in de omgeving. De winkel biedt voltijds werk aan acht mensen en draagt zo bij aan de lokale tewerkstelling. De nieuwe vestiging heeft een oppervlakte van 605 m² en werd gebouwd met duurzame materialen en technieken. OKay nodigt de buurtbewoners graag uit op de openingsreceptie op donderdag 5 december van 18 tot 20 uur, in aanwezigheid van de burgemeester. Op het programma: een hapje, een drankje en een bezoek aan de winkel.

Vestiging in Wallonië

Het eerste filiaal in de provincie Luxemburg is tegelijk ook de 26ste vestiging in het Waalse Gewest. Daarmee geeft OKay duidelijk aan dat het zijn activiteiten in het zuiden van het land wil blijven ontwikkelen. Waalse klanten waarderen deze buurtwinkels en zijn vertrouwd met het merk Colruyt Group. In Hotton past de buurtsupermarkt een formule toe die zijn succes al heeft bewezen. De winkel ligt vlakbij een toeristisch gebied, langs een drukke weg tussen Marche-en-Famenne en Barvaux. Het deelt een parking met de naastliggende Allmat-winkel voor bouwmaterialen, waardoor een mooie synergie ontstaat voor klanten die hun verplaatsingen willen beperken en twee vliegen in één klap willen slaan.

Minimale ecologische voetafdruk

Net als de andere winkels van Colruyt Group hecht OKay groot belang aan duurzaam bouwen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Joseph Rase, store manager van de buurtsupermarkt OKay Hotton: “De winkel is uitgerust met LED-verlichting die 30 % minder elektriciteit verbruikt. Er werden duurzame technieken toegepast, zoals de thermische isolatie van het gebouw. Het koelsysteem werkt op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelmiddelen. Dit systeem is gekoppeld aan een apparaat voor warmterecuperatie. Dat doet de CO2–uitstoot met 90 % dalen in vergelijking met een klassieke ketel. OKay legde ook zonnepanelen op het dak, die het energieverbruik van de winkel bijna volledig dekken. En het regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten zodat ons waterverbruik nog meer daalt. Zo hopen wij bij te dragen aan een beter milieu.”

Openingsreceptie

Vanaf vrijdag 6 december ontvangt store manager Joseph Rase en zijn team de klanten in de nieuwe buurtsupermarkt OKay Hotton. De dag ervoor, donderdag 5 december, wordt een receptie georganiseerd van 18 tot 20 uur om de officiële inhuldiging te vieren in aanwezigheid van Jacques Chaplier, burgemeester van Hotton. Alle buurtbewoners en toekomstige klanten zijn van harte welkom. 

Fris en modern ingericht

De buurtsupermarkt OKay Hotton behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels van Colruyt Group en heeft een frisse, moderne inrichting. De freshmart, de brede gangen en de grote glaswand zorgen voor een aangename winkelervaring. Het uitgebreide assortiment dagvers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht. Elke dag ligt er vers brood in de broodhoek en de winkelmedewerkers bakken meerdere keren per dag kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af in de bakoven. Het aanbod verse producten is een van OKay’s troeven: fruit en groenten, zuivel, vlees, charcuterie, vis en kant-en-klare maaltijden. OKay biedt een gevarieerde mix van nationale merken, het eigen merk Boni Selection en discountmerk Everyday. De buurtsupermarkt is aan de ingang van de freshmart voorzien van een tapastoog en een handige ‘Easy Cooking’-toog. Hierin liggen alle ingrediënten om heerlijke seizoensgerechten mee te maken. 
 

Volg OKay

Boilerplate OKay

Over OKay

OKay is de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Klanten vinden er alles voor hun dagelijkse boodschappen. OKay-winkels zijn zo dicht mogelijk bij dorps- of stadskernen gevestigd en garanderen de laagste prijzen in de buurt. De allereerste OKay-winkel opende haar deuren op 14 januari 1998 in Ertvelde. Sindsdien openen ze jaarlijks gemiddeld 6 nieuwe winkels. De komende jaren zal de buurtsupermarkt dit ritme aanhouden. OKay telt vandaag zo’n 130 winkels in België. Sinds november 2015 beschikt de keten bovendien over zijn eigen distributiecentrum in de industriezone van Lot (Beersel) in Vlaams-Brabant. OKay telt momenteel meer dan 2.200 medewerkers.

Mediamateriaal

Naar mediamateriaal

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier