Vernieuwde Colruyt Marcinelle opent op 14 juni als lage-energiewinkel

Op woensdag 14 juni opent de vernieuwde Colruyt Marcinelle de deuren na enkele maanden van verbouwingswerken. De winkel werd uitgebreid, volledig opnieuw ingericht en omgebouwd tot een Colruyt-winkel van de nieuwe generatie, met laag energieverbruik. Ook nieuw is de beenhouwerij met zelfbediening.

 

Winkel van de nieuwe generatie

Tijdens de sluiting hebben we de winkel helemaal opnieuw ingericht en de versmarkt uitgebreid”, zegtgerant Vincent Roulet. “Zo kunnen klanten nog efficiënter en aangenamer winkelen. De versmarkt werd bijvoorbeeld vergroot. En we hebben de plastic flappen vervangen door een luchtgordijn. Bij de vernieuwingen hebben we altijd oog gehad voor eenvoud en laagste kosten, zoals onze klanten van ons verwachten.”

 

Lage-energiewinkel

De gevels en het dak van de vernieuwde winkel zijn extra geïsoleerd. De winkel werd ook luchtdichter afgewerkt dan voordien. Dat maakt van Colruyt Marcinelle een lage-energiewinkel, die de stap kan zetten naar duurzame technieken, zoals een koelsysteem op propeengas.Dit project past in een grotere renovatiegolf van Colruyt Group, dat tegen 2029 alleen nog maar lage-energiewinkels in eigen beheer wil. Zo zou zijn CO2-uitstoot met nog eens 4 % verminderen.

 

Gloednieuwe beenhouwerij

Voor hun vers kwaliteitsvlees kunnen klanten terecht in een gloednieuwe beenhouwerij. Chef-beenhouwer Didier Notte: “Ze hebben er een mooi overzicht op het assortiment vlees, charcuterie en salades. En ze zien de beenhouwers werken in een open atelier. Die zijn dus makkelijk aan te spreken bij vragen of een speciale bestelling.”

 

Collect&Go doet de boodschappen voor de klanten

Colruyt Marcinelle heeft nu ook een Collect&Go-afhaalpunt. Vincent Roulet: “Collect&Go is een handige dienst van Colruyt Group waarbij wij de boodschappen doen voor de klanten. Zij sturen ons hun boodschappenlijstje door via collectandgo.be of via de app, en de Collect&Go-medewerkers zetten hun producten klaar in het afhaalpunt tegen de dag en het uur van hun keuze. Handig!”

 

Speciale opendeuravond

Vanaf woensdag 14 juni staan gerant Vincent Roulet, chef-beenhouwer Didier Notte en hun 47 medewerkers klaar om de klanten opnieuw te verwelkomen in de vernieuwde Colruyt Marcinelle.Vincent Roulet: “De avond voordien, op dinsdag 13 juni van 17 tot 20 u., kan iedereen de vernieuwingen al in primeur komen bekijken. Tijdens deze speciale opendeuravond serveren we de klanten graag een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom!”

 

Voor meer info kan u contact opnemen met:

Tiziano Antenucci (regiomanager) op 02 345 2345Silja Decock (persverantwoordelijke van Colruyt Group) op 0473 92 45 10

 

Praktische info:

Colruyt Marcinelle
Rue du Grand Pont
166001 Marcinelle

Openingsuren:
ma - za: 8.30 - 20 u.
vr: 8.30 - 21 u.

Opendeuravond:
maandag 13 juni
van 17 tot 20 u.

Persvragen?

Hanne Poppe - Silja Decock

Persverantwoordelijke
Press relations officer

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 92 45 10

Nathalie Roisin

Responsable presse

+32 (0)2 363 55 45

+32 (0)473 82 27 15

Buiten kantooruren

+32 (0)473 92 45 10

Stel je liever een vraag via email?

Contactformulier