Konijn uit parksystemen bij Colruyt, OKay en Spar

Konijnen die respectvol gekweekt werden voor ze geslacht worden? Daar maken we een punt van. Sinds september 2014 komt het konijnenvlees dat je in onze winkels (Colruyt, OKay en Spar) koopt gegarandeerd van konijnen uit diervriendelijke parksystemen. Of dat nu in de beenhouwerij of de diepvriesafdeling is. En het vlees is ook nog eens 100 % Belgisch, zodat de konijnen niet te lang in een vrachtwagen zitten. Onze medewerkers vertellen hoe en waarom.

Natuurlijk gedrag? Graag!

“In parksystemen hebben de konijnen veel meer bewegingsruimte. Ze kunnen comfortabel liggen en rondspringen”, vertelt Philippe Toussaint, manager sustainable sourcing. “Natuurlijk gedrag wordt gestimuleerd, bijvoorbeeld met hooi en houtblokjes om op te knagen.” De schuilhoekjes, de constante toevoer van zuiver drinkwater en de diervriendelijke kunststofbodem maken de parksystemen veel aangenamer voor de konijnen.

Kwaliteit? Check. Belgisch? Check.

Hoe wij samen met onze leveranciers het dierenwelzijn respecteren? Jurgen Vandeneynde, aankoper vlees, legt uit: “Parksystemen zijn voortaan verplicht in België. Onze Belgische konijnenkwekers hebben daar veel in geïnvesteerd. Daarom kopen we alleen nog konijnenvlees van bij ons. Zo zijn we zeker dat de dieren gekweekt werden met aandacht voor hun welzijn en natuurlijke gedrag. Én we steunen tegelijk ook de lokale economie.”

Parksysteem konijnen
De parksystemen zijn groter en veel diervriendelijker dan de traditionele kooien.

VIDEO: Konijnen uit parksystemen


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production