Apporto, het platform dat boodschappen doen voor anderen vergemakkelijkt

Geraak je niet tot in de winkel omdat je ziek bent of een ongeval gehad hebt? Heb je het lastig om zware boodschappen in huis te halen? Of kom je gewoon tijd te kort? Ook dan wil Colruyt Group een duurzame oplossing bieden en daarom lanceren we vandaag Apporto, een platform dat het gemakkelijker maakt om boodschappen te doen voor anderen. De service brengt mensen die gaan winkelen bij Colruyt, OKay, Bio-Planet of Spar Colruyt Group in contact met mensen die hun boodschappen graag (thuis) bezorgd willen krijgen.

Afstemming van vraag en aanbod

Onder het motto “Graag gebracht, met plezier gekregen” stemt het boodschappenplatform Apporto vraag en aanbod van geregistreerde gebruikers op elkaar af. Enerzijds gaat het dus om mensen die, om welke reden ook, niet tot in de winkel geraken en hun boodschappen graag thuis, op het werk of waar dan ook geleverd krijgen. Anderzijds is Apporto handig voor iedereen die bereid is om te gaan winkelen voor anderen. De service is toegankelijk via een app voor smartphone, gratis te downloaden in de App Store en op Google Play.

Lees meer over Apporto

App boodschappen voor een ander
Via het platform wil Colruyt Group zorgen voor meer verbinding tussen mensen.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: in de Apporto app bereid je je boodschappenlijstje voor en geef je in waar en wanneer je de boodschappen graag geleverd wil krijgen. De app matcht jouw vraag met jouw contacten of met heel de Apporto-community. Stel nu dat Olivier vandaag gepland heeft om te gaan winkelen. Hij merkt dat je in de buurt woont en laat weten dat hij ook jouw boodschappen wil doen. De app zal jullie beide boodschappenlijstjes samenvoegen. Als Olivier later de winkel verlaat, laat hij dat weten in de app en verwittigt je dat hij onderweg is. Hij bezorgt je de boodschappen en je betaalt hem ofwel cash ofwel met je bank app.

Boodschappenlijstjes delen via de smartphone
De app voegt de boodschappenlijstjes samen en toont ze op een overzichtelijke manier.

Inzetten op meer verbinding tussen mensen

Het Apporto-platform is voor Colruyt Group een manier om ook op sociaal vlak duurzame meerwaarde te creëren. Apporto richt zich tot mensen die nu al hun boodschappen groeperen, en ook naar mensen die elkaar nog niet kennen. “In een tijd waarin vereenzaming toeneemt en mensen meer op zichzelf terug lijken te plooien, willen wij als retailer juist zorgen voor meer contacten tussen mensen”, zegt Frans Colruyt, COO van Colruyt Group.

Geen smartphone?

Voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, heeft Apporto een telefonisch platform ontwikkeld. Een eerste toepassing, de Samana Boodschappenlijn, wordt momenteel in heel Vlaanderen uitgerold. Gebruikers geven hun boodschappenlijstje telefonisch door aan vrijwilligers van Samana (het vroegere Ziekenzorg CM), waarna mantelzorgers of andere mensen die hiervoor vrijwilliger zijn, de boodschappen doen.