Bezoek een windturbine in virtual reality

In dit 360°-filmpje verken je vanuit je luie zetel de machinekamer, en geniet je van het uitzicht bovenop een windturbine van Eoly. Als je het geluid aanzet, vertelt een voice-over jou alles wat je ooit wilde weten over windenergie. Dit vertellen we je al: de turbine is 93 meter hoog (zonder de wieken), heeft een vermogen van 3,4 MW en levert evenveel energie als 1.800 gezinnen per jaar verbruiken. Goed voor een jaarlijkse reductie van 2.000 ton CO₂.

Hoe bekijk ik een VR-filmpje?

Heb je een VR-bril?

Plaats je smartphone in de VR-bril of in een kartonnen headset (zoals Google Cardboard). De bewegingssensoren capteren in welke richting je kijkt.

Heb je geen VR-bril?

Geen enkel probleem. Je bekijkt het filmpje even makkelijk op je tablet, smartphone of computer. In je browser klik en sleep je met de muis of gebruik je de pijltjes linksboven in het scherm. Op een mobiel apparaat kan je over het scherm swipen om het beeld in verschillende richtingen te bewegen.

 

Meer over Eoly

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Climate action