Collega's en klanten slaan de handen in elkaar

Als iedereen voor zijn eigen deur veegt, dan is heel de straat schoon. Een simpele volkswijsheid die altijd opgaat, ook om een complex fenomeen zoals zwerfvuil aan te pakken. Daarom willen we iedereen inspireren en ondersteunen om actie te ondernemen en zwerfvuil te vermijden. Doe mee, samen maken we het verschil!

4,4 miljoen momenten

Een leeg blikje, flesje of chipszakje, je gooit het zo in de vuilbak, klaar. Maar het zijn ook typisch verpakkingen die makkelijk als zwerfvuil op straat belanden. Daarom ontwierpen we een geheugensteuntje dat kan helpen om toch die kleine moeite te doen. Op 6 soorten frisdrank en chips van ons huismerk Everyday vind je nu de slagzin 'Samen voor minder zwerfvuil' met bijhorend vuilbakje. Zes lijkt niet veel, maar het zijn populaire producten waarvan we op 4 maand tijd ongeveer 4,4 miljoen stuks verkopen. Evenveel momenten dus waarop we je inspireren om de verpakking effectief in de vuilbak te deponeren!

4,4 miljoen 'zwerfvuilgevoelige' verpakkingen herinneren ons eraan om ze in de vuilbak te deponeren.

Vuilnisbak hier, peukenpaal daar, … 

Je kent het wel: je wil van dat lege flesje af, en in geen velden of wegen is er een vuilnisbak te bespeuren, ... Vervelend, want niemand blijft graag met vuilnis rondlopen. We maken het onze collega's en klanten dan ook graag gemakkelijk om de omgeving netjes te houden. Zo plaatsen we vanaf dit voorjaar zowat 600 extra sorteervuilbakken en evenveel nieuwe asbakken bij onze kantoren, distributiecentra en Colruyt-winkels. Een investering van ca. 700.000 euro euro die we met plezier doen. Tijdens testen met de nieuwe vuilbakken steeg de netheid immers 1 tot zelfs 4 punten op een schaal van 10. Bedankt, iedereen!

Afvaleiland op onze site in Halle
Met 600 extra vuilbakken houden we het makkelijker netjes.

We geloven erin!

Nieuwe verpakkingen, meer vuilbakken, affiches. Je merkt het, we investeren best veel in het aanpakken van zwerfvuil. Waarom? Omdat we onze verantwoordelijkheid mee willen nemen. Omdat je van een bedrijf met dertigduizend medewerkers en miljoenen klanten terecht verwacht dat het een voorbeeldrol opneemt. En we doen dat graag, omdat we geloven en ook zien dat gedragsverandering echt mogelijk is. Denk maar aan de talloze mensen die de jongste jaren hun rookgedrag hebben aangepast. We blijven ons dus engageren voor een nette leefomgeving, met ons vijfjarenplan 'Samen voor minder zwerfvuil'.

We houden ook de omgeving van onze winkels en kantoren netjes.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Responsible consumption & production