Minder zwerfvuil op het Dour Festival

Het is vaak hetzelfde liedje: elk jaar worden de festivalterreinen en hun omgeving herschapen in een slagveld wanneer de schijnwerpers worden uitgeschakeld. Ook op het Dour Festival, waar momenteel lekkere ritmes door de luidsprekers schallen. Plastic flessen, pastaverpakkingen, chipszakjes, … De grond ligt bezaaid met verschillende soorten verpakkingen. Daarom heeft de Colruyt-winkel in Dour twee sorteereilanden geïnstalleerd op zijn parking. Om de festivalgangers aan te moedigen om samen de terreinen proper te houden en minder zwerfvuil te laten rondslingeren.

Inspanningen worden verdubbeld

Ook in 2017 had Colruyt Laagste Prijzen de festivalgangers gestimuleerd om hun afval te sorteren door een sorteereiland te installeren op de parking. Door het succes van dit initiatief zijn er dit jaar twéé sorteereilanden voorzien. Elk sorteereiland bestaat uit een container van 2.500 liter voor restafval, een gelijkaardige container voor PMD-afval en een glasbol van 4.000 liter. Ze worden twee keer per dag geleegd.

Festivalgangers op het Dour Festival
De festivalgangers die hun boodschappen doen bij Colruyt Laagste Prijzen worden aangemoedigd om hun afval te sorteren.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Responsible consumption & production