Opruimacties voor minder zwerfvuil breiden uit

Ons milieu verlossen van zwerfvuil, meter per meter. Dat is wat steeds meer medewerkers van Colruyt Group doen. Op verschillende locaties van het bedrijf worden nieuwe opruimacties georganiseerd. Tientallen vrijwilligers dragen hun steentje bij voor een propere omgeving en inspireren anderen om het netjes te houden. Want bij Colruyt Group werkt schoon volk.

VIDEO: Opruimactie in Halle door vrijwilligers van Colruyt Group

Opgeruimd staat netjes

De opruimacties van onze medewerkers in Deinze hebben succes. Sinds een jaar wordt de omgeving van ons gebouw door vrijwilligers schoongemaakt, een initiatief van Colruytmedewerker Nicolas Claus. “Sinds januari hebben we op onze maandelijkse rondes zo’n 5.000 liter afval verzameld. Zo hebben we het bedrijvenpark De Prijkels kunnen overtuigen. Een aantal andere firma’s doen mee met onze speciale opruimactie op 15 november, een positief signaal naar de buitenwereld”, vindt Nicolas.

Medewerkers van Colruyt Group tijdens een opruimactie tegen zwerfvuil
De vrijwilligers beleven een nuttige en actieve middagpauze voor minder zwerfvuil.

Stimulerende actie

Ook in Halle gaan vrijwilligers sinds kort op pad om zwerfvuil te verzamelen op straten en parkings rond onze kantoren van Wilgenveld. “Eén van onze belangrijkste doelstellingen is een gedragsverandering stimuleren”, zegt organisator Goedele Daems. ”Als medewerkers zien dat hun zwerfvuil wordt opgeruimd door collega’s die dat vrijwillig buiten de werkuren doen, zullen ze de volgende keer hopelijk hun afval in een vuilnisbak gooien.” Vanaf nu wordt de opruimactie maandelijks herhaald, een wervend initiatief dat past binnen onze engagementen voor minder zwerfvuil.

Meer lezen over onze 7 engagementen voor minder zwerfvuil

Aantal opruimers groeit

De schoonmaakmicrobe verspreidt zich. Steeds meer enthousiaste vrijwilligers engageren zich voor een propere omgeving.  Onder andere in Stroppen en Mechelen werden al opruimacties georganiseerd. En andere vestigingen tonen interesse om binnenkort hun bijdrage te leveren. We blijven ons dus inzetten voor een nette leefomgeving, met ons vijfjarenplan 'Samen voor minder zwerfvuil'.

Meer lezen over het vijfjarenplan

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Responsible consumption & production