Gezocht: voedsel voor de toekomst

Wat staat er op het menu in 2050? Zelfs de meest vooruitstrevende restaurants vragen zich dat nu nog niet af. Wij wel. Want tegen 2050 heeft de wereldbevolking zo’n 50 % meer eten nodig dan vandaag. Op dat moment zullen we met meer dan 9 miljard op aarde zijn.

Daarom hebben we met de provincie Vlaams-Brabant, Vredeseilanden (Rikolto), KU Leuven en UCLL in 2016 een ambitieus project opgestart: “Gezocht: Voedsel voor de Toekomst”. Samen met jongeren, experten, boeren … gaan we op zoek naar manieren om de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te voeden. Voedsel voor de Toekomst wil het debat rond voedsel aanvuren. En dat door wetenschappers, mensen uit het bedrijfsleven, overheden, burger-consumenten en maatschappelijke organisaties samen aan tafel te zetten.

En het blijft niet bij debatteren. Samen zetten we 3 duurzame voedselketens op in het Zuiden. Kenmerken? De producten zijn lekker en voedzaam, hebben een kleine milieu-impact én bieden tegelijk nieuwe kansen aan de boeren die ze kweken. Wat er dus zeker op jouw bord ligt in 2050? Quinoa, peulvruchten en zeewier.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Zero hunger [Translate]Responsible consumption & production [Translate]Climate action [Translate]Partnerships for the goals