Collect&Go opent nieuw distributiecentrum in Londerzeel

Onze online boodschappendienst blijft groeien en heeft dus meer plaats nodig. Daarom verhuist Colruyt Group in 2021 de e-logistieke activiteiten in Zaventem naar een gloednieuw distributiecentrum op een strategische locatie in Londerzeel. Zo bereiden we ons nog beter voor op de toekomst.

Vier keer groter

Collect&Go opent in het najaar van 2021 een nieuw e-commerce distributiecentrum in Londerzeel, vlak bij de A12. In het distributiecentrum worden er de boodschappen samengesteld en opgehaald voor onze klanten. Het nieuwe gebouw moet het huidige rondhaalcentrum in Zaventem vervangen. Tom Deprater, Divisiemanager van Collect&Go: “We botsen vandaag tegen de grenzen van het rondhaalcentrum in Zaventem. Omdat we blijven groeien met Collect&Go en we in Zaventem niet meer kunnen uitbreiden, zijn we op zoek gegaan naar een grotere locatie.”

De nieuwe werkplek is nu gevonden. WDP (Warehouses De Pauw) bouwt een gloednieuw rondhaalcentrum in Londerzeel. Colruyt Group zal het pand huren. De site ligt vlak bij de afrit van de A12, waardoor ze makkelijk bereikbaar is. Het nieuwe rondhaalcentrum heeft een oppervlakte van 18.000 m², maar liefst vier keer groter dan het huidige. Die nieuwe site zal meer comfort bieden aan onze medewerkers en de groei van onze e-commerce activiteiten helpen opvangen.

Logistieke groei in België

Londerzeel is een heel interessante locatie: de oppervlakte die we nodig hadden was er voorhanden, en het ligt tussen Brussel en Antwerpen waardoor we die beide (groei)regio’s goed zullen kunnen ondersteunen. En we blijven op deze manier ook in België met onze e-commerce activiteit”, aldus Deprater.

De verhuis naar Londerzeel is ten vroegste voorzien in het najaar van 2021. Tot dan blijven onze activiteiten ongewijzigd verder lopen in Zaventem. Collect&Go heeft ook nog een tweede rondhaalcentrum in Erpe-Mere, daar kan de capaciteit wel uitgebreid worden. Ook zal onze online boodschappendienst de rondhaalcapaciteit in de winkels blijven verhogen.

Medewerkers worden begeleid

De 155 medewerkers van het Collect&Go-rondhaalcentrum in Zaventem zijn al geïnformeerd en zullen goed begeleid worden in de aanloop naar de verhuis in 2021. Tom Deprater voegt toe: “We willen het nieuwe distributiecentrum opstarten met al onze huidige medewerkers van Zaventem en de tewerkstelling op de nieuwe locatie verder uitbreiden”.


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Decent work & economic growth [Translate]Industry, innovation & infrastructure