Energiezuinige gebouwen en technieken

Duurzame renovaties, verfrissende technologieën (zoals propaan- en propeenkoeling of de liquid ice container) én de uitbouw van een slim energienetwerk. Met een waaier aan energiebesparende maatregelen vermindert Colruyt Group zijn CO₂-uitstoot.

Energiebesparend renoveren

Al een tiental jaar bouwen we alleen nog maar lage-energiewinkels. De volgende 12 jaar investeren we ook 35 miljoen euro in de duurzame renovatie van 234 bestaande winkels.

De return voor mens en milieu? Onze  CO2-uitstoot verkleint met 4 %.

Meer lezen

Overal propaan- en propeenkoeling

Colruyt Group zal tegen 2027 alle winkels van Colruyt, OKay en Bio-Planet uitrusten met koelinstallaties die werken op natuurlijk propaan- en propeengas. 

Een druppel op een hete plaat, denk je? Integendeel: deze nieuwe technologie zal de CO2-uitstoot van onze supermarkten met liefst 11 % verlagen.

Meer lezen

Verfrissende koeltechniek

Voor het transport van verse producten naar onze winkels introduceerden we begin 2016 de liquid ice container. Die intern ontwikkelde koelkar heeft 73 % minder impact op de klimaatverandering dan een klassieke koelkar.

Ontdek snel het verhaal achter deze coole technologie!

Meer lezen

Slim energienetwerk

We beperken ons energieverbruik, produceren zelf groene energie en experimenteren met nieuwe technologieën zoals de opslag van energie in de vorm van waterstof.

Al die maatregelen brengen ons ideaal stap voor stap dichterbij: een slim en milieuvriendelijk energienetwerk dat vraag en aanbod optimaal op elkaar afstemt.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Good health & wellbeing [Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Responsible consumption & production [Translate]Climate action