Netwerk van elektrische laadpalen

Onze brandstof- en energiespecialisten van DATS 24 en Eoly bouwen de komende jaren een netwerk van laadpalen uit. Dat gebeurt op twee manieren: met laadpalen aan onze winkels en via een publiek netwerk van laadpalen. Zo kan je binnenkort in je buurt je elektrische wagen opladen!

Je wagen opladen terwijl je winkelt

Begin april 2017 lanceerde DATS 24 de laadpas voor elektrische wagens. Zo kan je nu ook je auto opladen terwijl je jouw boodschappen doet. Onze energiespecialisten van Eoly leveren de 100 % groene en Belgische stroom voor de laadpalen. De komende jaren wordt het netwerk verder uitgebreid. Naast de 15 laadpalen aan Bio-Planet-winkels komen er in 2017 40 extra laadpalen bij op de parkings van Colruyt-winkels.

Je kan je elektrische wagen opladen bij een 15-tal Bio-Planet-winkels.

Dit netwerk van laadpalen komt er na een positief testproject van Eoly. Onze ingenieurs hebben bijna twee jaar lang laadpalen getest op de parking van Bio-Planet-winkels. 334 klanten zorgden zo voor meer dan 2.500 laadsessies en gaven uitgebreid feedback.

Wil je weten waar je jouw wagen kan opladen en hoe dat in zijn werk gaat?

Meer lezen

In 2017 komen er 40 elektrische laadpalen bij aan Colruyt-winkels

Tegen 2020 komen er 2.500 publieke laadpalen bij

Onze energiespecialisten van Eoly leveren groene stroom aan het eerste publieke laadpalennetwerk in Vlaanderen. In opdracht van de Vlaamse regering zal laadpaaloperator Allego over heel Vlaanderen 2.500 laadpalen installeren tegen 2020. 65 daarvan komen er al in 2017. Eoly levert de stroom voor die laadpalen.


“We zijn heel tevreden dat we aan dit netwerk onze 100% groene en duurzame stroom mogen leveren”, aldus Thomas Decamps, manager Sourcing & Supply bij Eoly. “Zo dragen we ons steentje bij aan de uitbouw van duurzame mobiliteit en helpen we de CO2-uitstoot verder terugdringen.”

Tegen 2020 komen er 2.500 publieke laadpalen bij.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Climate action