Vrachtvervoer: verminderen, verschuiven, vergroenen

De vrachtwagens van Colruyt Group doorkruisen dagelijks het hele land. Dat doen ze zo efficiënt én duurzaam mogelijk. Waar het mogelijk is, slaan we als groep onze slag. En dat doen we op vlak van vrachtvervoer op vier manieren!

Kilometers beperken

Een vrachtwagen die halfleeg rondrijdt, dat is zonde. Het zorgt voor onnodig verkeer, verbruik en uitstoot. Daarom rijden onze vrachtwagens altijd minstens voor 95 % gevuld en wordt er volop geïnvesteerd in intelligente software voor transportplanning. Door die maatregels is er een besparing sinds 1994 van jaarlijks zowat 7,5 miljoen km, een aantal dat maar blijft oplopen.

In het internationale vrachtwagentransport stijgt de populariteit van alternatieve transportmiddelen per spoor of per schip. En die trein willen we zeker niet missen! In 2016 werden zo 3.169.000 vrachtwagenkilometers vermeden, goed voor een CO2-reductie van 7.363 ton.

Colruyt-vrachtwagens
Onze vrachtwagens rijden altijd minstens voor 95 % gevuld.

Piekmomenten vermijden

Onze vrachtwagenchauffeurs volgen routes waarbij ze zo veel mogelijk de spitsuren en de files proberen te vermijden. Vandaag gebeurt zelfs al 20 % van de leveringen in de dagrand of ’s nachts. En het doel is om dat te verhogen tot één derde.

Waarom? Zo maken de vrachtwagens de file niet erger dan het al is en vermijden we extra drukte op de weg. Daarnaast is het niet alleen (kosten)efficiënter, maar vermijdt het ook onnodig brandstofverbruik en komt het de verkeersveiligheid ten goede.

En om de leveringen zo stil mogelijk te laten verlopen, werd er de jongste jaren circa 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in geluidsarm materieel, infrastructuur en opleiding.

Investeringen in geluidsarm materiaal:

  • stille opleggers
  • geluidsarme transpalletten
  • overdekte loskaaien aan de winkels
  • opleidingen van chauffeurs om in stilte te leveren
Vrachwagen bij schemer
20 % van de leveringen gebeurt in de dagrand of ‘s nachts.

Een schonere vloot

De mecaniciens in onze werkplaatsen onderhouden de vrachtwagens met de nodige zorgen. De trekkers die afgeschreven zijn, worden systematisch vervangen door modellen die voldoen aan de Europese emissienorm Euro 6 en dus minder stikstof en fijn stof uitstoten.

Ook alternatieve en schone brandstoffen zijn een optie. Zo rijden er op onze logistieke sites elektrische trekkers rond om de opleggers te verplaatsen. Dat is een pak aangenamer voor de chauffeur en de omgeving.

Maar er is nog veel potentieel. Zo zijn waterstof en aardgas als alternatieve brandstoffen voor zowel logistieke toepassingen als voor goederentransport en personenvervoer een interessante piste.

Onderhoud vrachtwagen
De mecaniciens onderhouden de vrachtwagens in onze werkplaatsen met de nodige zorgen.

Liquid Ice Container

Koelwagens zal je bij ons niet vinden. We zijn fervent voorstander van koelkarren. Hiermee worden zowel gewone als gekoelde goederen in dezelfde vrachtwagen vervoerd. Zo sturen we altijd gevulde vrachtwagens de baan op! Sinds kort is er zelfs de Liquid Ice Container: een nieuw type koelkar voor het transport van verse producten. De Liquid Ice Container werkt met vloeibaar ijs en heeft 73 % minder impact op de klimaatverandering dan de klassieke koelkar.

Liquid Ice Container
De Liquid Ice Container is een nieuw type koelkar dat werkt met vloeibaar ijs.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action