Inzamelactie van de Voedselbanken opnieuw een succes

Tijdens de voorbije inzamelactie schonken Colruyt-klanten via schenkingsbonnen in totaal 76.826 maaltijden aan de Voedselbanken. De actie liep van 28 maart tot en met 10 april en wordt al sinds 2005 jaarlijks georganiseerd. Colruyt-klanten konden twee verschillende maaltijden schenken: een ontbijtpakket met onder meer havermout en melk, of een pakket voor een warme maaltijd met producten als tomatensoep, champignons en pasta.

Bevoorrechte partner

Sinds 1997 werken we samen met de Voedselbanken als bevoorrechte partner. Vrijwilligers van de Voedselbanken zetten zich dagelijks in om voedingsmiddelen te verdelen onder sociale restaurants, opvangtehuizen en andere sociale initiatieven, die ze dan op hun beurt uitdelen aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.

De voedselbanken zijn al jaren een bevoorrechte partner.

"Onze organisatie werkt sedert enkele jaren nauw samen met Colruyt Group rond de inzameling van onverkocht voedsel. Het aantal filialen dat voedseloverschotten ter beschikking stelt neemt altijd maar toe”, zegt Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Dit resulteerde in een significante stijging van het volume van 250 ton in 2014 tot nagenoeg 1800 ton in 2017.”

En ook de inzamelactie bracht dit jaar 5% meer op dan in 2017. De Belgische Federatie van Voedselbanken is tevreden met de hulp van Colruyt en zijn klanten. Jozef Mottar: “Een inzameling van ruim 159 ton levensmiddelen met een opgetelde waarde van 236.625 euro, daarmee geven we de 9 Belgische voedselbanken een enorme boost.”


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]No proverty [Translate]Zero hunger [Translate]Responsible consumption & production