Palmolie: populair maar ga er bewust mee om

In je chocopasta, je favoriete lipstick, de handzeep die je elke dag gebruikt … tot de koekjes die je ’s avonds knabbelt voor tv. Palmolie als populaire vetstof is een blijver. Meer nog, we zullen het de volgende jaren alleen maar meer gaan gebruiken. We moeten dus samen werken aan een duurzamer plan. Want de intensieve palmteelt stelt het milieu op de proef.

Wat je moet weten over palmolie

Lang houdbaar, textuur- en smaakmaker en een belangrijke bron van inkomsten voor miljoenen arbeiders, maar met een keerzijde: wie het ondoordacht aanpakt, draagt bij aan ontbossing.

Meer lezen
Palmplantage
Bij niet-duurzame teelt moet het oorspronkelijke bos steeds sneller wijken voor de aanleg van palmplantages.

Naar duurzamer

Verduurzamen via de norm voor verantwoorde productie van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Dat is de kern van het ‘Palmolie-actieplan’ van Colruyt Group. Sinds 2013 nemen we 600 eigenmerkproducten onder de loep die palmolie bevatten.

Meer lezen
Arbeider op palmplantage
Naast bescherming van bossen, zijn ook goede werkomstandigheden belangrijk voor RSPO.

2018: 100 % duurzamere palmolie

Stap voor stap bevatten onze Boni Selection- en Everyday-producten steeds meer palmolie die duurzamer is. Tegen eind 2018 willen we 100 % ‘gescheiden’ RSPO-olie gebruiken, wat wil zeggen dat alle palmolie in de afgewerkte producten van duurzame plantages komt. 

 

 

Meisje kiest Boni Selection-koekjes in de winkel
In 2016 verwerkten we al 42 % RSPO-olie volledig gescheiden in onze eigenmerkproducten.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Decent work & economic growth [Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life on land