Liquid ice: de slimste koelkar ter wereld?

Je moet er eens op letten als je winkelt bij ons: er rollen speciale koelkarren door de rayons. Die Liquid Ice Containers (LIC) houden, zoals de naam doet vermoeden, onze verse producten tijdens hun transport koel met liquid ice of vloeibaar ijs.

Wat is liquid ice?

Liquid ice is een bevroren maar vloeibaar mengsel van water en ethanol. Door de twee vloeistoffen te mengen en er constant in te roeren tijdens het bevriezen, blijft het ijs vloeibaar. Het lijkt zelfs een beetje op een slushie. Daarna pompt een machine het vloeibare ijs in de wanden van de speciaal daarvoor ontwikkelde koelkar.

 

Meer ruimte

De nieuwe kar is even groot als de gewone koelkar. Maar de LIC is veel ruimer binnenin en heeft daardoor dus een groter laadvolume. 

Eigen innovatie

Onze Research & Development-afdeling ontwikkelde zelf de kar en stelde de liquid ice technologie op punt.

Duurzaam

Als de karren terug van de winkels komen, vervangen we in ons distributiecentrum het gesmolten liquid ice door bevroren liquid ice. Het liquid ice uit de karren wordt weer bevroren en opnieuw gebruikt in een volgende LIC. Zo gaat er geen druppel verloren.

Op constante temperatuur

De LIC blijft tot 48 uur koel op dezelfde, constante temperatuur. Zo zijn we 100 % zeker dat onze producten vers blijven en het laat ons ook toe om transporten flexibeler en efficiënter te plannen.

Snel koel

De kar die wordt ingespoten met liquid ice, bereikt op minder dan 30 minuten de gewenste temperatuur en is daarna klaar om gevuld te worden met koele, verse producten.

Gebruiksvriendelijk

De kar heeft een handig kliksysteem aan de deur, zodat die niet kan dichtvallen bij het vullen of legen van de kar. Zo zetten we alle verse producten snel en eenvoudig voor je klaar in onze versmarkt. 

Milieuvriendelijk

De LIC heeft 73 % minder impact op de klimaatsverandering dan de gewone koelkar. En hij zorgt voor veel minder CO2-uitstoot. Het liquid ice wordt aangemaakt met groene stroom uit wind en zon.

VIDEO: liquid ice: Colruyt Group innoveert zijn koelkarren


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Climate action