Kom en proef de 100% Belgische mosselen

Colruyt Group en Brevisco werken voor de Belgische kust aan een project met 100 % Belgische mosselen. Daar kweken en oogsten we nu voor het eerst samen een grote hoeveelheid mosselen. Om ze te testen, nodigen we onze klanten uit om mee te komen proeven. Profiteer van deze exclusieve tasting bij onze winkels aan de kust en de viswinkel van onze partner Brevisco Buccinum.

Avant-première

Kom op 12 en 13 juli 2019 naar de foodstand bij een van de winkels op het kaartje hierboven en maak kennis met 100% Belgische mosselen.

Goesting?

Profiteer van deze unieke kans, want je kan ze nog niet meteen in de winkel terugvinden. We zijn heel benieuwd naar je mening. Hopelijk vind jij ze even lekker als wij!

Duurzame Belgische partnerships

Colruyt Group hecht veel belang aan partnerships met lokale leveranciers en telers. Om dit event mogelijk te maken mochten we samenwerken met een pionier in de mosselcultuur, zijnde Willy Versluys van onze partner Brevisco.

Onze noordzeemosselen zijn vleziger, hebben een zilte smaak en vragen minder kuiswerk dan andere mosselen. We kweken ze dicht bij de kust en met aandacht voor de zeebodem en de biodiversiteit. Dat maakt onze mosselen niet alleen lekker, maar ook duurzaam!

Meerdere projecten

Samen met andere partners investeren we ook in andere projecten op de Noordzee. Zo testen we binnen het project Edulis, de Universiteit Gent en verschillende private partners, het kweken van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee.

Voor het kweken van oesters, zeewier en sint-jakobsschelpen stapten we mee in het Value@Sea-project voor de kust van Nieuwpoort. Daarmee zorgen we voor een ecosysteem waarbij de kweek van verschillende noordzeeproducten elkaar ondersteunen en versterken.

Programma

VRIJDAG 12 JULI
 
De Panne: OKay van 10 u. tot 13 u.
Oostende: Colruyt van 10 u. tot 13 u.
Brugge: Bio-Planet van 16 u. tot 19 u.
Lombardsijde: OKay van 16 u. tot 19 u.
Oostende: viswinkel Buccinum 11 u . tot 14 u. / 16 u. - 18 u.
 
ZATERDAG 13 JULI
 
Bredene: Colruyt van 10 u. tot 13 u.
Knokke: Colruyt van 10 u. tot 13 u.
Koksijde: Colruyt van 10 u. tot 13 u.
Blankenberge: Colruyt van 16 u. tot 19 u.
Middelkerke: Colruyt van 16 u. tot 19 u.
Nieuwpoort: Colruyt van 16 u. tot 19 u.
Oostende: viswinkel Buccinum 11 u . tot 14 u. / 16 u. - 18 u.
 
ZONDAG 14 JULI
 
Oostende: viswinkel Buccinum 11 u . tot 14 u. / 16 u. - 18 u.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water [Translate]Partnerships for the goals