Geproefd en goedgekeurd: 100 % Belgische Boni-mosselen

Colruyt Group en Brevisco werken voor de Belgische kust aan een project met 100 % Belgische mosselen. Daar kweekten en oogstten we nu voor het eerst samen een grote hoeveelheid mosselen. Om ze te testen, nodigden we onze klanten uit om mee te komen proeven.

Avant-première

Op 12 en 13 juli 2019 konden klanten de Belgische mosselen voor het eerst proeven bij tien kustwinkels van Colruyt, OKay en Bio-Planet. Een unieke kans, want je kan ze nog niet meteen in de winkel terugvinden. Hun mening? Die varieerde van "Superlekker!" tot "Ik vind ze zelfs lekkerder dan de Hollandse mossels". Nu is het enkel wachten tot ze in onze rekken liggen ...

Testpanel Colruyt Oostende
Klanten konden de mossels proeven in Blankenberge, Bredene, Brugge, De Panne, Knokke, Koksijde, Lombardsijde, Middelkerke, Nieuwpoort en Oostende

Duurzame Belgische partnerships

Colruyt Group hecht veel belang aan partnerships met lokale leveranciers en telers. Om dit event mogelijk te maken mochten we samenwerken met een pionier in de mosselcultuur, zijnde Willy Versluys van onze partner Brevisco.

Onze noordzeemosselen zijn vleziger, hebben een zilte smaak en vragen minder kuiswerk dan andere mosselen. We kweken ze dicht bij de kust en met aandacht voor de zeebodem en de biodiversiteit. Dat maakt onze mosselen niet alleen lekker, maar ook duurzaam!

Logo Brevisco

Meerdere projecten

Samen met andere partners investeren we ook in andere projecten op de Noordzee. Zo testen we binnen het project Edulis, de Universiteit Gent en verschillende private partners, het kweken van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee.

Voor het kweken van oesters, zeewier en sint-jakobsschelpen stapten we mee in het Value@Sea-project voor de kust van Nieuwpoort. Daarmee zorgen we voor een ecosysteem waarbij de kweek van verschillende noordzeeproducten elkaar ondersteunen en versterken.

Lees meer

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water [Translate]Partnerships for the goals