Evenwichtige voeding op kindermaat? Met Boni Selection Kids!

Elke ouder kan erover meespreken: je kinderen goede voedingsgewoontes aankweken is een hele opdracht. Daarom willen we het alvast gemakkelijker maken om evenwichtige voeding op kindermaat te kiezen. In het assortiment Boni Selection ‘Kids’ vind je dan ook enkel producten die passen in een evenwichtig voedingspatroon voor kinderen.

Evenwichtig kiezen? Makkelijk!

Het Kids-assortiment van je vertrouwde thuismerk Boni Selection telt een 35-tal producten op maat van kinderen, van yoghurt over sapjes tot koeken. Je herkent deze producten aan de handige, kleinere formaten en aan hun kleurrijke, ‘beestige’ verpakkingen. Omdat de gezondheid van kinderen ons na aan het hart ligt, hebben we het Kids-assortiment sterk verbeterd. Dat levert alvast meer keuzegemak op: je mag er voortaan op vertrouwen dat alle producten van Boni Selection Kids passen in een evenwichtig voedingspatroon voor kinderen.

Kind neemt Kids-product uit het winkelrek
Met Boni Selection Kids maak je gemakkelijker evenwichtige voedingskeuzes.

Minder suiker, vet en zout, meer vezels

Het voorbije anderhalf jaar hebben we heel het Kids-assortiment onder handen genomen, met focus op een verbetering van de voedingswaarden. Zo hebben we van een tiental producten de samenstelling aangepast, waardoor ze nu minder suiker, vet of zout bevatten, of juist meer vezels. In het appel-kersensap bijvoorbeeld zit er nu 12% minder suiker dan vroeger. De verse kaas met aardbei doet het zelfs met 27% minder suiker en ook met 19% minder vet. Voorts bevatten onze letterkoekjes nu 12,5% minder verzadigde vetzuren en maar liefst 20% meer vezels, … En ja hoor, alle aangepaste producten zijn getest én goedgekeurd door kinderen!

Verpakking van verse kaas met aarbeien
De verse kaas met aardbei is sterk verbeterd en bevat nu 27% minder suiker en 19% minder vet.

Uitgezuiverd assortiment

Sommige producten konden we niet of onvoldoende verbeteren om ze te laten passen in een evenwichtig voedingspatroon voor kinderen. Een achttal daarvan hebben we uit het Kids-assortiment gehaald en in ons ‘gewone’ thuismerk Boni Selection ondergebracht. Deze producten zitten dus niet langer in een kleurrijke Kids-verpakking en zullen zo minder de aandacht van kinderen trekken. Ten slotte hebben we ook een zestal andere producten helemaal uit het assortiment geschrapt.

Kinderen maken huiswerk en snoepen tomaatjes
Ook tomaatjes horen thuis in ons kinderassortiment!

Stap-voor-stap duurzamere huismerken

De verbetering van ons kinderassortiment kadert in een ruimere verduurzamingsoperatie. Samen met onze leveranciers en eigen productieafdelingen verbeteren we immers continu de nutritionele samenstelling van onze eigenmerkproducten, vooral door de gehaltes suiker, vet en zout te verlagen of door vezels toe te voegen. In de loop van 2018 alleen al haalden we in totaal 421 ton suiker uit onze eigenmerkvoeding, alsook 50 ton vetten, 64 ton verzadigde vetzuren en 28 ton zout. Daarnaast voegden we 27 ton vezels toe. Zo blijven we zorgen voor een duurzaam assortiment, waaruit jij gemakkelijker bewuste en gezonde voedingskeuzes kan maken.

Kinderen en mama aan de ontbijttafel met Boni-producten
Samen met onze leveranciers en eigen productieafdelingen verbeteren we continu de voedingswaarde van onze eigenmerkproducten.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Good health & wellbeing [Translate]Responsible consumption & production