Colruyt Group Fine Food wint Factory of the Future Award

Gisteren kende werkgeversorganisatie Agoria de Factory of the Future Award toe aan ons productiegebouw Fine Food Meat 2. Deze award onderstreept opnieuw het sterk staaltje vakmanschap dat we ingezet hebben vanuit onze technische dienst T&I, onze IT-afdeling BP&S en onze eigen productieafdeling Fine Food.

Een voorbeeldsite

Onze vleesverwerkende afdeling Fine Food Meat 2 (FFM2) scoorde volgens Agoria goed op drie belangrijke punten. Zo is het gebouw Best in Class voor alles wat met ecologie te maken heeft. Het produceert namelijk zijn eigen energie met een windmolen op de site. Het regen- en afvalwater wordt er gezuiverd en gerecycleerd tot drinkwater om machines te reinigen en vleesbereidingen te maken. Ook de afvalstromen van producten en verpakkingen worden strikt beheerd. De prijs is dus een mooie bevestiging van het duurzaam karakter van Colruyt Group dat ook in ons meest recente productiesite sterk aanwezig is.

Gerecycleerd afvalwater Colruyt Group Fine Food Meat
De machines in Fine Food Meat 2 worden dagelijks gereinigd met gerecycleerd water.

Medewerkers centraal

Als tweede punt looft Agoria dat, zowel bij de uitwerking als de bouw van de nieuwe site, de medewerkers sterk betrokken werden. Zo werden er workshops georganiseerd waar de operatoren hun idee konden geven over hoe hun ideale werkplaats er moest uitzien. Als derde punt haalt Agoria aan dat er ook rekening wordt gehouden met de capaciteiten van de medewerkers. Gemotiveerde medewerkers kunnen doorgroeien van de productievloer naar planning, administratie, enz. Dat alles zorgt ervoor dat FFM2 zich de komende drie jaar terecht Factory of the Future mag noemen.

Medewerkers Colruyt Group Fine Food Meat
De medewerkers van Fine Food Meat 2 konden mee beslissen over hun nieuwe werkplaats.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Responsible consumption & production