Tegen eind 2019 alleen nog elektronische prijsetiketten in Colruyt-winkels

Tegen eind 2019 vervangt Colruyt de papieren prijsetiketten in alle 240 winkels in België en Luxemburg door elektronische prijsetiketten. Voordeel voor jou: Colruyt kan nog sneller reageren op prijsaanpassingen. De nieuwe etiketten zijn bovendien uitgerust met een technologie om contactloos informatie uit te wisselen. Het elektronische prijsetiket is niet alleen energiezuinig, Colruyt spaart er ook 75 miljoen papieren etiketten per jaar en transportkosten mee uit.

Nog sneller reageren op prijsaanpassingen

Elektronische prijsetiketten zijn niet nieuw in de retailsector, maar Colruyt wachtte bewust tot er een betaalbaar en duurzaam systeem op de markt kwam. De overschakeling biedt veel voordelen, vertelt verkoopdirecteur Christophe Dehandschutter: “Colruyt is een prijsvolger. Dat betekent dat we meerdere keren per dag onze prijzen aanpassen als reactie op concurrenten. Nu we dat niet meer manueel moeten doen, kunnen we nóg sneller reageren. Bovendien krijgen onze winkelmedewerkers meer tijd voor andere taken, zoals onze klanten helpen bij hun boodschappen.

Elektronisch prijsetiket koekjes
Colruyt koos speciaal voor elektronische prijsetiketten die ook de ‘Rode prijzen’ in de typische rode kleur konden weergeven.

Met de elektronische prijsetikettten besparen we elk jaar ongeveer 90 ton papier.

Communicatie tussen het etiket en de Colruyt-app

Colruyt wil de band tussen de fysieke winkel en de online beleving versterken en tegelijk het winkelen voor de klanten nog efficiënter maken. Dankzij de innovatieve Near Field Communication-technologie (NFC) kan Colruyt draadloos informatie uitwisselen tussen twee toestellen die zich dicht bij elkaar bevinden. Christophe: “Het is een technologie met heel wat mogelijkheden. Als klanten bijvoorbeeld hun smartphone tegen het prijsetiket van een wijn houden, dan kunnen we via de MyColruyt-app contactloos productinfo doorgeven, zoals bij welk gerecht de wijn past.

Elektronisch prijsetiket olijfolie
NFC biedt veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld om makkelijk recepten met een bepaald product te zoeken.