Vier vragen over waterstof

Waterstof is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas. Het zit in hele kleine concentraties in de atmosfeer. En toevallig is het ook een heel geschikte brandstof voor voertuigen. Experten noemen het “de milieuvriendelijke brandstof van de toekomst”. Maar waarom is waterstof ‘milieuvriendelijk’? En wat doen wij precies met waterstof?

Waarom is onze waterstof groen?

100 % eco en 100 % oké! Ontdek hoe we bij Colruyt Group duurzame waterstof produceren uit hernieuwbare energie van windturbines en zonnepanelen.

Meer lezen

Waar bewaren we die waterstof?

Sinds 2012 produceren we zelf waterstof en slaan we die op in ons eigen waterstofstation bij het distributiecentrum in Halle.

Meer lezen

Rijdt de auto van de toekomst op waterstof?

Tanken we in 2050 geen diesel, Super 95 of LPG meer? Wie weet! Wij testten onze eerste eigen waterstofwagen al in 2015. Ondertussen telt onze vloot 18 auto’s op waterstof. 

Meer lezen

Wat met waterstof in de logistiek?

Sneller, efficiënter, duurzamer en milieuvriendelijker. De medewerkers in ons distributiecentrum ervaren de voordelen van werken met waterstof.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action