Rijdt de auto van de toekomst op waterstof?

Die kans is reëel, want waterstof is een ideale brandstof voor voertuigen: 100% hernieuwbaar én proper. Waterstofwagens stoten immers geen CO₂, roet of fijn stof uit. Veelbelovend allemaal, al zie je vandaag nog niet veel waterstofwagens rijden. Wij geloven alvast in het potentieel ervan en investeren volop in de nodige technologie.

Benzine? Diesel? Neen, waterstof.

In 2015 zijn we de Hyundai ix35 beginnen testen, de eerste in serie gebouwde waterstofwagen in België. Na positieve evaluatie beslisten we om de waterstofwagen op te nemen in ons assortiment bedrijfswagens. Ondertussen zijn er al 18 exemplaren in gebruik.
Hoe zo’n waterstofwagen precies werkt? De brandstofcel aan boord zet waterstof om naar elektriciteit. Die elektriciteit drijft de motor aan en zorgt ervoor dat de auto rijdt. Uit de uitlaat komt alleen waterdamp. Daarom kan waterstof de oplossing zijn voor heel wat milieuproblemen, als die waterstof op een duurzame manier geproduceerd wordt.

Lees meer

Eerste publieke waterstoftankstation 

Investeren in waterstofwagens is pas zinvol als de brandstof ook vlot beschikbaar is. Daarom opende onze brandstofspecialist DATS 24 in oktober 2018 zijn eerste publieke waterstoftankstation. Iedereen kan er 100 % groene waterstof tanken, lokaal geproduceerd met hernieuwbare energie uit wind en zon. Uniek is ook dat het station bovendien aardgas (CNG) en alle andere courante brandstoffen aanbiedt. 

Lees meer

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action