Rijdt de auto van de toekomst op waterstof?

De kans is klein dat je ooit al een waterstofwagen zag rijden. Waarom? Omdat er nog maar een paar in België rondrijden. En eentje daarvan is van ons. Het was zelfs de allereerste in België. Jonas Cautaerts, Business Developer bij DATS 24, reed al rond met de waterstofwagen en is razend enthousiast. Is waterstof de brandstof van de toekomst? Jonas denkt van wel. Geen CO₂-uitstoot of fijn stof, da’s alvast veelbelovend.

Benzine? Diesel? Neen, waterstof.

Jonas vertelt: “We testen sinds 2015 de Hyundai ix35, de eerste in serie gemaakte waterstofwagen. Onze auto was meteen ook de eerste in België. We onderzoeken de mogelijkheden van waterstof als brandstof voor voertuigen.”

Hoe zo’n waterstofwagen precies werkt? “De brandstofcel aan boord zet waterstof om naar elektriciteit. Die elektriciteit drijft de motor aan en zorgt er dus voor dat de auto rijdt. Uit de uitlaat van een waterstofwagen komt alleen waterdamp.” Daarom kan waterstof de oplossing zijn voor heel wat milieuproblemen. De voorwaarde is dan wel dat de waterstof op een duurzame manier geproduceerd wordt.

Lees meer
Hydrogen station
Wie weet rijden al onze firmawagens over enkele jaren wel op waterstof.

En wat nu?

Eén waterstofwagen in een bedrijf van meer dan 29.000 medewerkers? Da’s niets, natuurlijk. Maar we willen wel verder nadenken over waterstofwagens. Ideaal scenario: firmawagens op waterstof. DATS 24, de brandstofspecialist van de groep, volgt alle ontwikkelingen op de voet en gelooft in de toekomst van waterstof. Genoeg om op korte termijn te investeren in de nodige technologie en infrastructuur? Absoluut.


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action