Duurzame en verantwoorde vis en zeevruchten

Duurzame vis en zeevruchten, wat houdt dat precies in? Kort samengevat: vissen, weekdieren en schaaldieren vangen of kweken met respect voor milieu en mens. Iets waar wij helemaal achter staan. In het vers en diepvriesassortiment van onze eigen merken Boni Selection en Everyday vind je daarom sinds 2013 enkel nog duurzame vis.

Beschermen van biodiversiteit in zee

De biodiversiteit in zee is een rijkdom die we moeten beschermen. Zowel voor ons als voor de fauna en flora waaruit ze bestaat. Daarom werken we enkel samen met visserijen die zich engageren om het visbestand op een correct niveau te houden en om enkel respectvolle vangstmethodes te gebruiken. Zo ben jij ook zeker dat die vis op je bord op een verantwoorde manier gevangen is.

Meer weten
visvangst rode poon
We werken we enkel samen met visserijen die het visbestand op een correct niveau houden en respectvolle vangstmethodes gebruiken.

Een duurzame en verantwoorde visteelt

Gekweekte vis is een mooie aanvulling op het assortiment uit de visvangst. Kweekvisserij focust zich vooral op zalm, pangasius, tilapia, forel en scampi’s. Ook die vissoorten willen we met een duurzame blik bekijken. Zo koop jij in onze winkels enkel vis die gekweekt is met respect voor mens en milieu. En door verantwoorde kweekvis te kopen, ben je zeker dat je consumeert volgens de principes die wij verdedigen.

Meer weten
Bereiding van tilapiafilets
Producten uit duurzame en verantwoorde visteelt zijn een ideale aanvulling voor het assortiment uit de visvangst.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Decent work & economic growth [Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water