Eoly produceert meer en meer hernieuwbare energie

In 1999 zette Colruyt Group zijn eerste stapjes in de wereld van hernieuwbare energie, met onze eerste windturbine, toen de hoogste van België. Twintig jaar later kan onze duurzame-energiespecialist Eoly erg mooie cijfers voorleggen. Want intussen produceren we met onze turbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling al ruim een derde van ons totale energieverbruik in België. Op naar meer!

Ruim 40 % meer groene stroom op vier jaar tijd 

De cijfers van de voorbije vier jaar tonen een mooie evolutie. Dankzij wind en zon produceerden we in 2018 al ruim 43,8 % meer groene stroom dan in 2015. De jaarproductie van 62.300 MWh dekte het gemiddelde jaarverbruik van 17.800 gezinnen en vermeed 14.753 ton CO2-uitstoot.   

 

 

 

 
 

Warmtekrachtkoppeling: tegelijk elektriciteit en warmte

In ons distributiecentrum Dassenveld (Halle) installeerden we een warmtekrachtkoppeling. Die wekt tegelijk elektriciteit en warmte op uit aardgas. De thermische energie verwarmt de gebouwen en zorgt voor warm water. Ook de elektriciteit verbruiken we ter plekke. In 2018 produceerde de warmtekrachtkoppeling 6.400 MWh elektriciteit en even veel thermische energie.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Climate action