29 % meer groene stroom op drie jaar tijd

1999, dat was het jaar waarin jij je klaarmaakte voor de eeuwwisseling. Voor Colruyt Group was 1999 het jaar waarin we onze allereerste stapjes zetten in de wereld van hernieuwbare energie. We pionierden met onze eerste windturbine: destijds de hoogste van België. Bijna twintig jaar later kan onze duurzame-energiespecialist Eoly erg mooie cijfers voorleggen. Want intussen produceren we met onze turbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling al een derde van ons totale energieverbruik in België. Op naar meer!

Infographic: van 2015 tot 2017


De cijfers van de voorbije drie jaar tonen een mooie evolutie. Om die cijfers wat concreter te maken, rekenden we de productiecijfers om naar het gemiddelde jaarverbruik van een gemiddeld gezin. En je ziet ook meteen hoeveel CO₂ we zo besparen.


groene energie 2015
groene energie 2016
groene energie 2017

Warmtekrachtkoppeling: tegelijk elektriciteit en warmte

In ons distributiecentrum Dassenveld (Halle) installeerden we een warmtekrachtkoppeling. Die wekt tegelijk elektriciteit en warmte op uit aardgas. De thermische energie verwarmt de gebouwen en zorgt voor warm water. Ook de elektriciteit verbruiken we ter plekke. In 2017 produceerde de warmtekrachtkoppeling 6.500 MWh elektriciteit en 6.600 MWh thermische energie.

Meer lezen
Warmtekrachtkoppeling
Een distributiecentrum is de ideale locatie voor zo'n installatie. We gebruiken er veel warm water en voor de verwarming van de grote gebouwen is ook extra warmte nodig.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Climate action