Beste van de klas in Belgische MSC-ranking

Hoera, een trofee! Onze huismerken hadden in 2017 het ruimste assortiment aan duurzaam gevangen wilde vis in België. Dat blijkt uit de ranglijst die het MSC (Marine Stewardship Council) voor het eerst bekendmaakte. Onder onze huismerken Boni Selection en Everyday verkochten we vorig jaar 81 verschillende producten met het MSC-label bij Colruyt, OKay en Spar. En daarmee blijken we de beste van de klas.

Duurzame vis: niet enkel MSC

Het MSC-label geeft jou zekerheid dat de vis op een duurzame manier gevangen is. En ook voor onze andere wilde vis mag je daar gerust over zijn: samen met het ILVO ontwikkelden we een methode om aan elke vissoort een duurzaamheidsscore te geven. Bij Boni Selection en Everyday vind je dus enkel verantwoorde vis, of die nu een MSC-label draagt of niet.

“We streven naar 100 % duurzaam gevangen vis onder onze eigen merken,” vertelt Philippe Toussaint (Manager Sustainable Sourcing). “De vraag naar verantwoorde en transparante producten blijft groeien, en voor onze klanten is het onafhankelijke MSC-label een betrouwbare manier om duurzaam gevangen wilde vis te herkennen.”

Philippe Toussaint
“Voor onze klanten is het MSC-label een betrouwbare manier om duurzaam gevangen wilde vis te herkennen,” vertelt Philippe (tweede van links).

We streven naar 100 % duurzaam gevangen vis onder onze eigen merken

Ook voor de gekweekte vis, weekdieren en schaaldieren uit ons assortiment werken we samen met bedrijven die respect hebben voor mens, dier en milieu. Een groot deel van de producten draagt nu al het strenge ASC-label.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water