Jef Colruyt zet mee schouders onder Sign for my Future

Vorige week lanceerden zo’n 250 grote bedrijven, organisaties, vakbonden en scholen de campagne Sign for my Future. Ook Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group, zet persoonlijk en uitzonderlijk zijn schouders onder dit initiatief dat een ambitieuzer klimaatbeleid vereist van de overheden in ons land.

De kar trekken

Sign for my Future wil zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en overhandigen aan alle partijvoorzitters in België, voor de verkiezingen in mei. De verkozenen krijgen het mandaat om de nodige en desnoods politiek onpopulaire maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat België klimaatneutraal is tegen 2050.

"Studenten die elke donderdag spijbelen om te protesteren, de grootste klimaatmars ooit in ons land met 70.000 deelnemers … het thema is niet uit het nieuws te slaan", zegt Jef Colruyt. "Je voelt aan alles dat er iets beweegt. Ik kan met een gerust hart zeggen dat we binnen Colruyt Group al héél lang beseffen dat we vijf voor twaalf gepasseerd zijn. Dat we niet mee op de kar springen, maar de kar trekken. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Sign for my Future bij mij kwam aankloppen."

Campagnebeeld Sign for my Future - jongen
Sign for my Future wil een ambitieuzer klimaatbeleid.

Continue inspanningen

Colruyt Group levert voortdurend inspanningen om de CO2-uitstoot te verlagen. Zo plaatst duurzame-energieleverancier Eoly windmolens voor eigen energievoorziening. Om de afvalberg te verminderen wordt afval verzameld en gerecycleerd in retourcentra. En brandstofspecialist DATS 24 legt zich toe op het ontwikkelen van duurzame brandstoffen. "Kortom, alles waar we écht impact op hebben. Ik weet dat ook veel van onze medewerkers hier dagelijks werk van maken", voegt Jef Colruyt daar nog aan toe.

Meer weten over Sign for my Future?

Neem een kijkje op signformyfuture.be

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Climate action