5 redenen waarom 1 op 5 winkelmedewerkers naar het werk fietst

Fietsen is gezond en milieuvriendelijk. Nee, nu vertellen we jou niets nieuws. Toch hoor je elke dag weer op de radio dat de ochtend- of avondspits weer toeslaat. Tel maar eens na hoeveel van jouw collega’s met de auto naar het werk rijden. Bij ons fietst bijna 20 % van de winkelmedewerkers elke dag naar het werk. Ontdek hier 5 redenen waarom voor hen de fiets niet de laatste maar de eerste keuze is.

1. Dichtbij huis werken

De medewerkers van OKay, Bio-Planet of een van onze andere winkelformules wonen gemiddeld 2 keer dichter bij hun werk dan de medewerkers van de centrale diensten. Hoe dat komt? We rekruteren gericht in de buurt van de winkels. En ook: waarom zou je bij Colruyt Roeselare gaan werken als je in Dendermonde woont en daar ook een Colruyt is? Want leuke collega’s heb je in al onze winkels.

2. Hoera, een bedrijfsfiets!

Al onze medewerkers hebben recht op een bedrijfsfiets, waar ze ook werken. En als ze liever hun eigen fiets gebruiken, kan dat natuurlijk ook. Bij de bedrijfsfiets zit ook een gratis fietskit in het pakket: een fietshelm, fluohesje, reparatiekit, regenpak … Alles om veilig én droog het verkeer door te komen!

3. Fietsvergoeding? Natuurlijk

In België is het evident: als je fietst, word je daarvoor vergoed.

4. De winkels hebben goede voorzieningen voor fietsers

Overdekte fietsenstallingen, omkleedruimte, lockers … Alles is aanwezig om het fietsers zo makkelijk mogelijk te maken. Want als je al een aantal kilometer gefietst hebt, wil je je toch geen zorgen meer maken over je fiets of fietskleren?

5. Elektrisch fietsen kan ook

Je woont toch verder dan 7 km van het werk? Dan kies je gewoon voor een elektrische fiets. En je laadt ‘m ook makkelijk op het werk op. Hup, in het stopcontact en ’s avonds rij je weer vlot naar huis.

Lees meer

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action