25 hectare grond voor biogroenten van bij ons

Broccoli, knolselder, aardappelen, Chinese kool … De lekkere groenten van het Zilverleen vind je al decennia lang bij Colruyt Laagste Prijzen en Bio-Planet. Wanneer de eigenaars van deze West-Vlaamse bioboerderij op zoek waren naar een overnemer, zagen we dat als een mooie kans om de hoeve met 25 hectare biogrond aan te kopen. En dankzij de nauwe samenwerking met bioboer Niels kan je nog steeds die lekkere biogroenten van het Zilverleen in onze versmarkt vinden.

Ondersteuning van lokale biolandbouw

Bio zit in de lift. De vraag naar bioproducten blijft groeien. Met de aankoop van het Zilverleen in Alveringem in West-Vlaanderen kunnen we ons ruim aanbod heerlijke Belgische biogroenten blijven garanderen. De vorige eigenaars, Marleen Masson en Jean-Pierre Mouton, hebben de akkers steeds met grote zorg bewerkt. Door hierin te investeren, verzekeren we dat deze rijke bodem bestemd blijft voor de bioteelt.

Teelt van biologische broccoli
Marleen en Jean-Pierre verkochten 70 % van hun biologische groenten rechtstreeks aan Colruyt Laagste Prijzen en Bio-Planet

Vruchtbare samenwerking met bioboer Niels

We kochten dan wel de gronden aan, maar boeren niet zelf. Daarvoor zorgt zelfstandige bioboer Niels Trybou. Het teelplan en de productspecificaties bekijken we elk jaar samen, in functie van de vraag van onze klanten. Door deze transparante samenwerking kan Niels een gezond landbouwbedrijf managen zonder de zware investering van de aankoop van biogronden te doen. Met dergelijke nieuwe samenwerkingsmodellen willen we onze verantwoordelijkheid opnemen in het verder verduurzamen van de landbouw en de agrovoedingssector in België.

Teelt van biologische broccoli
Bioboer Niels: “We hebben samen in alle transparantie een werkbaar samenwerkingsmodel uitgetekend. Ik heb zin om eraan te beginnen!”

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life on land [Translate]Partnerships for the goals