Van kartonafval tot nieuw fruitschaaltje voor Boni

Een winner voor het milieu: van gebruikte materialen nieuwe producten maken die jij vervolgens ook kan sorteren. Bij Colruyt Group passen we dit toe op verpakkingen. Volg hieronder de weg die ons gerecycleerde karton volgt, van afval in de winkels tot duurzaam en mooi afgewerkt schaaltje voor onze Boni Selection-groenten en -fruit.

1. Karton sorteren in de winkel

Alles begint bij goed sorteren aan de bron. Onze medewerkers in de winkel zijn opgeleid om verschillende afvalstromen van elkaar te scheiden. Als ze producten in de rayons zetten, letten ze erop dat ze al het papier en karton apart houden.

Winkelmedewerker met karton
Onze winkelmedewerkers houden al het papier en karton apart.

2. Transport naar het retourcentrum

We maken grote stapelkarren klaar om het gesorteerde kartonafval van de winkel terug naar onze retourcentra te brengen. Onze chauffeurs die aan de winkel leveren nemen de karren met afval mee op hun terugrit. Zo denken we ook aan duurzaam transport en vermijden we overbodige kilometers.

Kartonafval op stapelkar
Op stapelkarren gaat het gesorteerde kartonafval terug naar het distributiecentrum.

3. Opnieuw sorteren en persen

In de retourcentra gebeurt er nog een tweede sorteerronde om zeker te zijn dat er geen andere recycleerbare materialen meer tussen het karton zitten. Na die extra controle wordt het kartonafval tot balen geperst, klaar voor vertrek naar de producent van onze fruitschaaltjes.

Kartonafval
Na een extra controle persen we het karton tot balen die naar het recyclagebedrijf gaan.

4. Nieuwe fruitschaaltjes maken

De fabrikant verwerkt het gerecycleerde karton tot nieuwe verpakkingsschaaltjes voor verse groenten en fruit. We laten de kartonnen schaaltjes ook bedrukken. Zo vind je er als consument veel meer informatie op dan vroeger.

Fruitschaaltjes
De fabrikant maakt van het karton nieuwe verpakkingsschaaltjes voor groenten en fruit.

5. Schaaltjes vullen en verpakken

Medewerkers in onze eigen distributiecentra vullen de afgewerkte schaaltjes met appelen, peren, kiwi’s, tomaten en paprika’s van Boni Selection, Boni Selection Bio en Boni Selection Kids. Jij koopt de verpakte producten in de winkel en doet het lege schaaltje straks weer bij het oud papier. De kringloopcirkel is rond.

Schaaltjes met appels
Jij koopt de gevulde Boni Selection-schaaltjes en doet ze straks weer bij het oud papier.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production