Oude materialen: 4 maal nieuw leven

Al je boodschappen meenemen in een kartondoos die stevig genoeg is? Het kan! Want van het kartonafval in onze Colruyt-winkels maken we handige plooidozen die je kan hergebruiken. En zo krijgen nóg een aantal oude materialen een duurzaam tweede leven. Omdat we bij Colruyt Group geloven in een kringloopeconomie die ten dienste staat van mens en milieu.

1. Van oud karton naar handige plooidoos

Al het kartonafval van onze winkels gaat terug naar onze distributiecentra, waar we het tot balen persen. Een kartonfabrikant maakt er plooibare dozen van die je in de winkel kan kopen voor 1 euro. De plooidozen zijn steviger dan de kartondozen bij de ingang en kunnen tot 15 kilo boodschappen dragen. Je kan ze hergebruiken en toegeplooid nemen ze niet veel plaats in de auto of thuis. Voor het ontwerp konden we rekenen op feedback van klanten in 18 testwinkels.

 

 

Plooidoos aan de kassa
Onze stevige plooidozen kunnen wel tot 15 kg boodschappen dragen.

2. Schaaltjes van gerecycleerd karton

Ook de schaaltjes voor appelen, peren, kiwi’s, tomaten en paprika’s van Boni Selection maken we sinds april 2016 van ons gerecycleerde karton. De schaaltjes zijn niet alleen duurzamer dan de vroegere pulpschaaltjes. Ze worden ook bedrukt en vermelden nu veel meer informatie voor jou als consument.

Meer lezen

3. Metamorfose voor oud kantoormeubilair

Bij Colruyt Group gebruiken we ons kantoormeubilair zo lang mogelijk en gooien we zo weinig mogelijk weg. Beschadigde meubelen herstellen we zelf: vuile bureaustoelen krijgen gewoon nieuwe kussens, zodat ze weer een hele tijd mee kunnen.

Ook oud meubilair dat niet meer past in onze nieuwe stijl gooien we niet zomaar weg. Houten zeteltjes en salontafeltjes laten we opschuren, de kussens worden opnieuw gestoffeerd in een frisse kleur. Onze partner Nearly New Office Facilities (NNOF) verwerkt oude bureaus en vergadertafels tot nieuwe exemplaren die perfect passen in onze huisstijl.

 

Door ons oude kantoormeubilair een tweede leven te geven, sparen we niet alleen geld uit, het is ook een pak ecologischer. We vermijden tonnen afval en verbruiken minder grondstoffen en energie. Dankzij de samenwerking met NNOF bespaarden we sinds 2014 zo’n 17.000 kg CO2-uitstoot, of het equivalent van 220.000 vrachtwagenkilometers.

Meubelen waar we niets meer mee kunnen (laten) doen, ten slotte, bieden we aan op de tweedehandsmarkt.

Oud kantoormeubilair
Na herstelling of een frisse opknapbeurt past ons oude kantoormeubilair weer perfect in het plaatje.

4. Bouwmaterialen voor het goede doel

Bij renovatie en afbraak van gebouwen zoeken we voor zo veel mogelijk nog bruikbare elementen een nuttige bestemming. Een deel van de afgebroken deuren, houten scheidingswanden en binnenramen hergebruiken we zelf. Daarnaast stellen we de afbraakmaterialen graag gratis ter beschikking van het goede doel.

Renovatie van gebouwen
Met afbraakmaterialen die we niet zelf hergebruiken, helpen we graag een goed doel.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production