Alle cash betalingen voortaan afgerond tot op 0 of 5 cent

Vanaf 1 december ronden we alle cash betalingen in onze Belgische winkels af tot op 0 of 5 eurocent. Deze wettelijke verplichting geldt voortaan voor alle handelaars in België die cash aanvaarden van consumenten, niet enkel de supermarkten. Ook voor professionele klanten ronden we de cash betalingen nu af. Voor elektronische betalingen verandert er niets.

Hoe ziet mijn kassaticket er dan uit?

Rekeningen op 1 en 2 cent worden nu afgerond naar 0 cent. Die op 3 en 4 cent worden afgerond tot 5 cent. Hetzelfde geldt voor de rekeningen op 6 en 7 cent. Eindigt je totaalbedrag op 8 of 9 cent, dan ronden we het naar boven af tot 10 cent. Volledig automatisch. De afrondingen gaan in twee richtingen: naar beneden of naar boven.

Je kasticket vermeldt voortaan zowel het te betalen bedrag als het uiteindelijk betaalde, afgeronde bedrag. Ook het betaalmiddel zal erop staan. Nieuw is ook dat jouw kasticket nu standaard afgedrukt wordt ná de betaling, in plaats van ervoor.

Kassa Spar Colruyt Group
De meeste klanten in onze winkels betalen nu al elektronisch of mobiel.

Verdwijnen de ‘rosse centjes’?

De afronding naar 0 of 5 eurocent maakt de munten van 1 en 2 cent op langere termijn inderdaad overbodig. Zo verdwijnen ze stilaan uit omloop. Je kan natuurlijk wel blijven betalen met de kleinste centjes.

Kassa Bio-Planet
Je kan nog altijd met je muntjes van 1 en 2 eurocent terecht in onze winkels.