Slimme mobiliteit

Vrachtwagens die goederen afleveren, medewerkers die naar hun werkplek rijden, klanten die boodschappen gaan doen ... Al onze activiteiten hebben best een grote impact op het verkeer. En daar houden we ook echt rekening mee. Met verschillende projecten zetten we in op efficiënt vrachtvervoer en duurzamere medewerkersmobiliteit.

Alles over goederentransport

Onze vrachtwagens doorkruisen dagelijks het hele land. Dus denken we goed na over de kilometers die ze afleggen: ons doel is duurzaam en efficiënt transport. We beperken de kilometers, vermijden piekmomenten en werken aan een schonere vloot.

Meer lezen
Vrachtwagens Colruyt Group
We beperken de kilometers van onze vrachtwagens dankzij de hoge beladingsgraad van 95 % of meer.

Internationaal vrachtvervoer

De goederen die we binnenkrijgen in onze logistieke centra hebben er vaak al een lange internationale reis opzitten, per boot, trein, vrachtwagen ... Ook voor dat transport nemen we maatregelen om de impact ervan te verminderen.

Meer lezen
Internationaal transport binnenvaart containers
Heel wat van onze goederen komen aan per boot en worden dan in vrachtwagens naar het distributiecentrum gebracht.

Slim naar het werk

Met de trein, de auto, de fiets … Elke dag verplaatsen onze ruim 29.000 medewerkers zich naar het werk. Op een gemiddelde weekdag is dat goed voor meer dan 1 miljoen km. Al een kwart van hen kiest voor schoon woon-werkvervoer. En dat moedigen we graag aan!

Meer lezen
Mobiliteit plooifiets trein medewerker
Een kwart van onze medewerkers komt naar het werk met de fiets, het openbaar vervoer of met een ander schoon vervoersmiddel.

Naar de winkel

Elke dag rijden onze klanten heel wat kilometers tussen hun huis en onze winkels. Dat houden we in het achterhoofd wanneer we locaties kiezen voor nieuwe winkels of combisites. Bereikbaarheid is erg belangrijk. En dankzij ons ruime netwerk van afhaalpunten halen klanten hun online bestellingen altijd dicht bij huis af. Omrijden om een Dreamland-reservatie op te halen? Nee hoor. Je kan er gewoon om in je lokale OKay.

Combisite Jambes
Op combisites zoals in Jambes vind je een aantal van onze winkels op 1 plaats. Handig en vlot bereikbaar!

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action