Indonesische stagiairs op bezoek

Voor het negende jaar op rij komen Indonesische studenten vier weken stage lopen bij Colruyt Group. Roi (21), Herlin (22), Mega (22) en Sofi (23) hebben met steun van Collibri Foundation succesvol hun universitaire studies in Indonesië afgerond. Bij Colruyt Group maken ze een business case rond het thema circulaire economie onder begeleiding van experten en coaches. Ze maken ook kennis met alle schakels en diensten in de logistieke keten.

Thuis bij Colruyt Group-medewerkers

Er staat de studenten dus een goedgevuld programma te wachten. Gelukkig staan er opnieuw 4 fijne gastgezinnen voor hen klaar om hen op te vangen na een drukke dag. Die gastgezinnen zijn medewerkers van Colruyt Group die zich vrijwillig kandidaat stelden om een student in huis te nemen. Zo worden de Indonesische jongeren ook volledig ondergedompeld in de Belgische cultuur.

Indonesische studenten
Herlin, Sofi, Mega en Roi lopen vier weken stage bij Colruyt Group.

Onderwijs voor een mooiere toekomst

Collibri Foundation wil jongeren in Indonesië een betere toekomst bieden door hen de kans te geven om verder te studeren. Het fonds werkt daarvoor samen met Indonesian Child Welfare Foundation (YKAI) en scholengroep Kanisius Semarang.  Elk jaar krijgen zo’n 185 leerlingen uit het middelbaar onderwijs een studiebeurs. In het hoger onderwijs volgen telkens 15 geselecteerde jongeren een speciaal programma. Een viertal afgestudeerden kunnen in het najaar bij Colruyt Group stage komen lopen.

Lees meer